Brandstifter af Stephen King

Brandstifter af Stephen KingSom unge studerende deltager Andy og kæresten Vicky i en række forsøg, som eksperimenterer med bevidsthedsudvidende stoffer – et forsøg som går gruelig galt, men som forties og glemmes. Et par år senere får Andy og Vicky et barn, Charlie, som viser sig at have evnen til at tænde ild ved tankens kraft. Butikken, som er en lyssky del af FBI, ønsker at få fingre i Charlie pga. hendes evner, og de skyer ingen midler i deres jagt.

Brandstifter er ikke en af Kings bedste romaner. Der er dog stadigvæk gode takter i den. Bl.a. er figuren Rainbird et spændende element, og så synes jeg også, at Butikken er et spændende bekendtskab. Her viser King tydelig sin frygt for, at regeringen følger andre regler end dem, vi almindelige mennesker er underlagt.

Der er lavet en ekstrem dårlig filmatisering af Mark L. Lester i 1984 med Drew Barrymore i rollen som Charlie. Den kan IKKE anbefales.

Om bogen:

Originaltitel: Firestarter
Udgivelsesår: 1980

2 Svar to “Brandstifter af Stephen King”

  • […] Der er flere dårlige ting, man kan sige omkring filmatiseringen af Firestarter. Én af dem er, at Drew Barrymore ikke er særlig overbevisende som pigen Charlie. Hun kan dog ikke gøre for, at man for effektens skyld sætter en kæmpe føntørre til at blæse hendes hår vildt omkring, når hun tænder ild. En blæst, som er unødvendig og blot virker tåbelig. Generelt endnu en dårlig filmatisering af en Stephen King roman, så læs hellere bogen. […]

  • […] opfindelse The Shop der ser stort på både menneskerettigheder og moral i blandt andet Brandstifter fra […]

Skriv en kommentar