Havmanden af Niels Brunse

havmandenHavmanden er en underlig titel, som ikke siger meget om indholdet. Det er til gengæld vældig godt, så lad dig ikke skræmme af den mærkelige titel.

Fortælleren John Vivilt er ude at sejle. Pludselig befinder han sig nøgen midt i vandet, og hans båd er væk. Heldigvis bliver han samlet op af nogle fiskere, som tager ham med ind til land, efter at de først har forvisset sig om, at han er et menneske.

Det viser sig hurtigt, at John er røget tilbage i tiden, og derudover er han endt i England.

I første omgang finder han ly hos den lokale præst, men snart søger han mod London, hvor han opdager, hvad det vil sige at være fattig. For ikke at sulte ihjel melder han sig til hæren, og her møder han sin skæbne i form af baronen Delaffoy.

Historien fortælles af John, som tænker tilbage på begivenhederne, mens han fortæller dem til en mand ved navn Thurloe. Vi ved allerede fra starten af, at John er spærret inde, men af hvem og hvorfor afsløres først til allersidst.

Niels Brunse har med Havmanden skrevet en god historie, der blander det historiske med tanker om tid og lidt kærlighed bliver det også til. En absolut læseværdig roman, som man ikke bør snyde sig selv for.

(anmeldt til Bogrummet.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 2005
Forlag: Per Kofod, 340 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.