Den nye pige af Penelope Evans

Larry Mann er ikke et glad menneske. For mange år siden blev han forladt af sin hustru, og siden har verden kun bekræftet hans tro på kvinders ondskab. Men så flytter Amanda ind ….

Hvis man slår op i Politikens nudanske ordbog, får man følgende beskrivelse af en psykopat: ”en person med et på visse punkter abnormt sjæleliv der ofte giver sig udtryk i en mangel på sociale og moralske hæmninger”. Den beskrivelse passer perfekt på Larry Mann, hovedpersonen i Penelope Evans spændende thriller Den nye pige.

Larry Mann bor på øverste etage i et hus i London. Etagen under ham bliver lejet ud til forskellige – gerne unge, indiske piger – og i stueetagen bor ægteparret Duck, som står for udlejningen.

Larry holder sig mest for sig selv. Han bryder sig ikke meget om Ethel Duck, og de unge piger, som tidligere har boet der, har ikke ønsket hans selskab. Men da den nye lejer, Amanda, dukker op, ændrer Larrys liv sig.

Han føler sig straks beslægtet med Amanda og begynder at give hende små gaver. Amanda vil ikke virke utaknemmelig, så hun tager imod dem og besøger også Larry jævnligt. Det er dog ikke nok for Larry. Og helt galt går det, da han opdager, at Amanda har en herre-ven.

Den nye pige er en af den slags bøger, som jeg både havde lyst til at læse fra ende til anden, og samtidig havde lyst til at lukke sammen og lægge væk, fordi jeg blev så ubehageligt tilpas af at læse den.

Penelope Evans beskriver Larry Mann helt fantastisk. I sit eget hoved er han en ærlig og venlig person, som kun ønsker at gøre det godt for Amanda. Men som udenforstående ser man tydeligt, hvordan han i virkeligheden er utrolig egoistisk og nærmest ødelægger andre mennesker for egen vindings skyld.

Samtidig har han bygget et helt urealistisk billede op af Amanda, som han anser for en sjæleven. I hans verden er Amanda stille og brænder for hans selskab. I den virkelige verden ser det anderledes ud. Men Larry prøver at tvinge Amanda ind i sin verden.

Slutningen vil jeg ikke afsløre, men den er ikke smuk.

Penelope Evans ejer en sjælden evne til at beskrive mennesker med psykopatiske træk. Jeg har tidligere læst Verdens heldigste pige af hende, og Den nye pige er helt i samme klasse.

En bog der både frastøder og tiltrækker på samme tid, og som man ikke umiddelbart kan glemme igen.

(anmeldt til Litteratursiden.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 1996
Forlag: Samleren, 313 sider

Læs mere på Penelope Evans hjemmeside

8 tanker om “Den nye pige af Penelope Evans

  1. Pingback: Gyseren » Sov mit barn af Joanne Harris

  2. Pingback: Gyseren » 13 trin ned af Ruth Rendell

  3. Pingback: Du af Caroline Kepnes

  4. Pingback: I gode hænder af Christian Mørk

  5. Pingback: Gamle venner af Aske Munk-Jørgensen

  6. Pingback: Det usynlige menneske af D.S. Henriksen

  7. Pingback: Søstre af Daisy Johnson

  8. Pingback: Venligheden af John Ajvide Lindqvist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.