Blame

Blame. Hentet på www.uncut.dkI min boks “Four films to keep you awake” var “Blame” (La Culpa) den anden film, jeg så – og nok den svageste i samlingen efter min mening. Det kan dog meget vel hænge sammen med, at den danske og den spanske opfattelse af abort er meget langt fra hinanden. Det katolske Spanien kan stadig bruge abort som en uhyggelig ingrediens i en gyser. Det tror jeg ikke, at man kan slippe af sted med i en dansk film. Oven i har “Blame” også lesbiske undertoner, hvilket helt sikkert også er med til at skabe diskussion i hjemlandet, men som heller ikke er voldsomt debatskabende i danske øjne.

Gloria er sygeplejerske og mangler et sted at bo sammen med sin lille datter. Hun flytter ind hos gynækologen Ana, og snart begynder hun at arbejde i Anas private konsultation. Det viser sig hurtigt, at Ana hjælper unge piger, som er “kommet galt af sted”. Gloria kan i starten godt leve med at hjælpe til, men så sker der noget, som sætter gang i skyldfølelsen hos hende.

Jeg har ikke set andre film af Serrador, men efter sigende er han en stor kanon i spansk film. Sikkert nok, men en stor horror instruktør er han ikke i mine øjne.

Læs mere om serien: Películas para no dormir  

Instruktør: Narciso Ibánez Serrador
Udgivelsesår: 2006
Originaltitel: La Culpa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.