Dark Water

Dark waterYoshimi er lige blevet skilt. Sammen med sin lille datter flytter hun ind i en lejlighed i en trist betonghetto. En dag finder datteren en lille rød taske, mens hun leger. Tasken bliver afleveret i depotet for glemte sager, men snart dukker den op igen – og sammen med den en pige i en gul regnfrakke.

Dark Water er endnu en fin japansk gyser. Stemningen er trøsteløs med evigt regnvejr og fugtpletten i lejligheden, der bare bliver større og større. Hovedrollen bæres godt igennem af Hitomi Kuroki, og trods det fremmede sprog er det let at følge det gradvise forfald af hendes overblik og forstand.

Slutningen fik mig næsten til at lette fra sædet, og jeg kan kun anbefale Dark Water som et godt sted at starte, hvis man ikke har prøvet de japanske gysere endnu. Der er også kommet en amerikaniseret udgave af filmen instrueret af Walter Salles.

Om filmen:

Instruktør: Hideo Nakata
Udgivelsesår: 2002
Originaltitel: Honogurai mizu no soko kara

4 tanker om “Dark Water

  1. Pingback: Gyseren » Dream Cruise

  2. Pingback: Gyseren » The Ring

  3. Pingback: Hideo Nakata

  4. Pingback: Personlig top 10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.