Death Proof

Death ProofI virkeligheden er der ikke så meget gys over Quentin Tarantinos Death Proof, men jeg omtaler den alligevel, for jeg synes generelt Tarantinos film er fede!

I Death Proof har Tarantino ønsket at udforske biljagter i filmen og at lave den ultimativ af slagsen – biljagten over alle biljagter. Det synes jeg egentligt er lykkes meget godt.

Til gengæld synes jeg ikke, at hans snakkescener fungerer så godt i denne film, som i hans tidligere. Måske er jeg for sippet til at påskønne fire unge kvinder snakke om pik og sex i hvad der føles som flere timer, før der kommer action på filmen.

Men – når det er sagt, så synes jeg faktisk alligevel ret godt om Death Proof. Ikke mindst fordi Kurt Russell er ualmindelig god i rollen som stuntman Mike. Jeg mener, alene navnet stuntman Mike! Jeg ville ønske, at der var flere karakterer af hans slags i nutidens film 🙂

Hvad handlingen angår, så er fire piger ude på en hyggeaften, som skal ende med at de køre op til en hytte og overnatter. Først er de på bar, og her møder de stuntman Mike, som dog kører af sted med en femte pige. Hun kommer nu ikke hjem som forventet, for stuntman Mike har planer om at mødes med de fire andre piger – på en mørk landevej. Anden halvdel af filmen har fire andre piger i hovedrollerne. De vil prøvekøre en Dodge Challenger, men møder stuntman Mike undervejs. Forskellen er dog, at pigerne her er stuntkvinder!

Selvom jeg ikke synes, at Death Proof er Tarantinos bedste film, så er den stadig værd at se. Men af de to Grindhouse film, er Robert Rodriquez Planet Terror dog min favorit.

Om Death Proof:

Instruktør: Quentin Tarantino
Udgivelsesår: 2007

En tanke om “Death Proof

  1. Pingback: Gyseren » Planet Terror

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.