Firestarter

FirestarterAndrew og Vicky McGee møder hinanden, da de begge deltager som forsøgspersoner i et eksperiment med euforiserende stoffer, mens de går på college. Eksperimentet blev afbrudt og indhyllet i mystik, da der undervejs sker nogle frygtelige uheld.

Men Andrew og Vicky bliver gift og får en datter, Charlie, som – viser det sig – er født med evnen til at starte brande ved tankens kraft. Denne evne går tilbage til eksperimenterne som forældrene deltog i, og også disse har fået en mindre psykisk evne hver. Men regeringen finder naturligvis ud af, at Charlies evner kan bruges af dem, og så går jagten ind på familien McGee.

Om Firestarter siger Stephen King: “Firestarter is one of the worst of the bunch of movies that have been made of my works…It¨s like flavourless, it’s like cafeteria mashed potatoes.”

Der er flere dårlige ting, man kan sige omkring filmatiseringen af Firestarter. Én af dem er, at Drew Barrymore ikke er særlig overbevisende som pigen Charlie. Hun kan dog ikke gøre for, at man for effektens skyld sætter en kæmpe føntørre til at blæse hendes hår vildt omkring, når hun tænder ild. En blæst, som er unødvendig og blot virker tåbelig. Generelt endnu en dårlig filmatisering af en Stephen King roman, så læs hellere bogen.

Om filmen:

Instruktør: Mark L. Lester
Udgivelsesår: 1984

En tanke om “Firestarter

  1. Pingback: Christine af Stephen King

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.