Signs

SignsSigns er Shyamalans tredje film (de to første var Den sjette sans og Unbreakable) og den finder sted på en farm i Bucks County. Graham Hess (Mel Gibson) bor her sammen med sine to børn og broderen Merrill (Joaquin Phoenix).

En dag begynder tingene at føles forkerte. Der er ikke umiddelbart noget at se, men vinden lyder anderledes, når den suser gennem majsmarkerne. Skyggerne virker mørkere og mere dunkle, hundene begynder at gø ad ingenting, og så opdager familien store korncirkler på deres mark. Nogenlunde samtidig begynder tv at fortælle om tilsvarende korncirkler rundt om i hele verden. Børnene tror, at det er rumvæsner, som er kommet til jorden og får snart overbevist Merrill, som ikke er den klogeste mand på jorden, men Graham nægter at tro på det. Hvem har ret?

Signs er en underspillet film, hvor Shyamalan ikke lader sig forlede af det store Hollywood budget til at fylde op med special effects. I stedet skaber han en utrolig intens stemning ved at bruge dagligdagsting som katalysator for utrygheden. Gennem det meste af filmen holdes publikum i uvidenhed om, om der virkelig er rumvæsner på spil, eller om det hele blot er et stort fupnummer, og hele dette “build-up” kulminerer først til allersidst.

Selve plottet er ikke stort, men skuespillerne yder en fantastisk indsats. Mel Gibson er god i rollen som den desillusionerede enkemand og fader, hvor netop fraværet af følelser vises så tydeligt. Datteren Bo spilles af kun 6-årige Abigal Breslin, som leverer en levende og flot præstation, og Joaquien Phoenix er suveræn i rollen som den lidt småtbegavede Merrill.

Om filmen:

Instruktør: M. Night Shyamalan
Udgivelsesår: 2002

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.