Silent Hill

Silent HillOfte er film, der bygger på spil, ikke ligefrem i topklasse. Jeg blev dog behageligt overrasket over Silent Hill, som helt bestemt er et kig værd.

Pigen Sharon lider af tilbagevendende mareridt om den forladte by, Silent Hill. Mod sin mands vilje tager Rose Sharon med dertil i håb om at finde ud af, hvad det er, der hjemsøger datteren. Men undervejs kører Rose galt, og da hun kommer til sig selv, er Sharon borte. Rose forsøger at finde hende og får hjælp af en motorcykelbetjent, som fulgte efter bilen, da ulykken skete. Men der er noget helt galt i Silent Hill…

Historien er lidt kringlet at finde rundt i, og det havde måske været en fordel at kende spillet først. Men ikke desto mindre var jeg fanget ind fra første minut. Det univers, Christophe Gans skaber i sin film, er så fascinerende og så mystisk og skummelt, at jeg simpelthen flød med og lod mig skræmme. Da jeg efterfølgende så ekstramaterialerne om filmens tilblivelse, fik jeg bare endnu mere ud af filmen. Men det er næsten synd at se dem først.

Sean Bean spiller en mindre rolle som Rose’s mand, og han er jo også altid lidt lækker at se på.

Om Silent Hill:

Instruktør: Christophe Gans
Udgivelsesår: 2006
Tagline: Welcome to Hell

3 tanker om “Silent Hill

  1. Pingback: Wind Chill

  2. Pingback: Alone in the Dark

  3. Pingback: Kulkælderen #5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.