Sleepy Hollow

“Sleepy Hollow foregår i 1799. Ichabod Crane (Johnny Depp) er betjent i New York med en stærk videnskabelig indgang til at opklare forbrydelser – noget han er ret alene om. Han sendes af sine overordnede til den lille by Sleepy Hollow, som hjemsøges af en drabsmand, der hugger hovederne af sine ofre for at tage dem med sig.

Ichabod installeres hos byens førende familie Van Tassel, hvor han forelsker sig i datteren Katarina (Christina Ricci). Da Ichabod går videnskabeligt til værks, afviser han først byens forklaring om, at morderen er en hovedløs rytter (Christopher Walken) som vil hævne sig på byen. Men efterhånden som han udsættes for flere og flere mystiske hændelser, må han give sig, og med hjælp fra sin tjenestedreng, søn af et af ofrene, unge Masbath, drager han ud i skoven, hvor den hovedløse rytter siges at holde til for at opklare mysteriet.

“Sleepy Hollow” er instrueret af Tim Burton. Den er fyldt med flotte billeder og gotisk uhygge, og Johnny Depp spiller den videnskabelige – og temmelig nervøst anlagte – Ichabod Crane flot. Johnny Depp havde også hovedrollen i en anden af Burtons film “Edward Saksehånd”, som ligeledes indeholder nogle af de gotiske elementer fra en gyser, uden dog at kunne betegnes som en sådan.

“Sleepy Hollow” er en smuk film med humoristiske undertoner, og ind i mellem har den også sine uhyggelige øjeblikke. “Sleepy Hollow” bygger på romanen “The legend of Sleepy Hollow” af Washington Irving.

Instruktør: Tim Burton
Udgivelsesår: 1999

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.