Captivity

“Captivity” er en film, som jeg faktisk ikke helt ved, hvad jeg skal synes om.

Jennifer Tree er en meget berømt model. Hun bliver konstant brugt i billboard reklamer, i blade osv., og bliver derfor ofte interviewet om alt, lige fra sit kærlighedsliv til sin største frygt. En morgen vågner hun i en kælder, hun er blevet kidnappet, og hun opdager snart, at kidnapperen har øjne og øre overalt og spiller på alle de fobier, hun har fortalt til journalisterne.

Det viser sig, at der befinder sig endnu en person i kælderen med hende, Gary, som også er blevet kidnappet. De to finder en måde at kommunikere på, og det lykkes også Gary på et tidspunkt at komme ind til Jennifer. Men så tager filmen endnu en drejning.

Den allerførste scene i filmen er en mand, som ligger fastspændt til et bord og bliver tømt for blod på en ret modbydelig måde, mens han endnu lever. Det gjorde at jeg tænkte torturhorror, men meget mere af den slags bliver det ikke til, udover et par grynede klip af kidnapperens filmsamling over tidligere ofre. Så flytter filmen fokus til betjentene, som er sat på sagen. Der tænkte jeg “ok, måske en slags barsk CSI”, men heller ikke det holdt stik, og da twistet til sidst i filmen (som jeg vil sige, at jeg altså havde luret forinden) udspiller sig, ja så ryger vi over i noget kvindehævneragtig-ting. Og på en måde er alle tre dele udmærket, men sat sammen bliver det alligevel efter min mening til en lidt underlig film, som ganske vist er underholdende et langt stykke hen ad vejen, men som alligevel ikke står som noget særligt til slut.

Instruktør: Roland Joffé
Udgivelsesår: 2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.