Hellraiser – Inferno

I rækken af Hellraiser-film har jeg nu også fået set film 5, og det var en overraskende fornøjelse.

Betjenten Jospeh Thorne bliver involveret i en drabssag, hvor ofret er en fyr, Thorne gik i skole med. I lejligheden finder de den efterhånden velkendte puzzle-box, og den snupper Thorne med, da han om aftenen siger farvel til konen og tager ud for at samle en prostitueret op til en lille natlig coke og sex fest for to.

Næste morgen bliver Thorne ringet op på arbejde. Det er den prostituerede fra dagen før, og mens han taler med hende, hører han hende blive dræbt. Thorne overtaler sin partner Tony til at tage med ud til hotellet, og her får han Tony til at hjælpe med at dække sporene fra nattens fest. Men noget forbinder de to mord, nemlig en afskåren finger fra et lille barn, og Thorne bliver nærmest besat af at finde frem til barnet. Det viser sig dog at være sværere end forventet.

“Hellraiser – Inferno” er et langt stykke hen ad vejen en gedigen thriller, men så folder Pinheads univers  sig stille og roligt ud. Denne gang bliver cenobitterne brugt lidt anderledes. De kommer ikke og torturerer/dræber Thorne, som tilkaldte dem, med det samme. I stedet er det som om, de leder ham i en bestemt retning. Det virkede rigtig godt på mig, og gjorde deres tilstedeværelse mere uhyggelig igen.

Jeg ved godt, at det ender lidt amerikansk, hvor moralen skal pensles ud. Men jeg synes faktisk, at slutningen holder og er rigtig ubehagelig!

Pinhead er ikke Kristus-agtig i denne film, og det et plus. Hans rolle er lidt anderledes, men det passer til historien og er ikke alt for urealistisk i forhold til figuren. Craig Sheffer, som spiller Thorne, er måske lidt vel sammenbidt efter min smag, men til gengæld er Nicholas Turturro, som spiller makkeren Tony, virkelig velcastet. Så hvis du kun vil se en Hellraiser film, udover den første, kan du roligt vælge “Hellraiser – Inferno”.

Instruktør: Scott Derrickson
Udgivelsesår: 2000

 

Hellraiser-serien:

Hellraiser, 1987 – D: Clive Barker
Hellbound – Hellraiser II, 1988 – D: Tony Randel
Hellraiser III – Hell on earth, 1992 – D: Anthony Hickox
Hellraiser IV – Blodline, 1996 – D: Kevin Yagher, Alan Smithee
Hellraiser V – Inferno, 2000 – D: Scott Derrickson
Hellraiser VI – Hellseeker, 2002 – D: Rick Bota
Hellraiser VII – Deader, 2005 – D: Rick Bota
Hellraiser VIII – Hellworld, 2005 – D: Rick Bota

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.