Friday the 13th – the final chapter

Film 4 fortsætter, hvor 3’eren sluttede. Politi og ambulance kører fra Chris’ forældres hus med den eneste overlevende, og Jasons lig bliver bragt til det nærmeste hospital. Her ender han på en stue, hvor den vagthavende forsøger at forføre sygeplejersken, og det vækker tilsyneladende Jason fra de døde, så han igen kan starte en mord-turné ved Crystal Lake.

For tilfældigvis er en gruppe unge mennesker på weekend her for at hygge sig, og i huset ved siden af bor en enlig mor med en teenagedatter og en nørdet søn. I filmen dukker også en bror til et af Jasons ofre op. Han har besluttet sig for at finde Jason og dræbe ham. Og som i de øvrige film går der ikke længe fra de unge befinder sig ved søen, til Jason dukker op og begynder at myrde dem, en efter en.

Corey Feldman spiller den nørdede lillebror, som er vild med gys og selv laver nogle vældig overbevisende masker (takket være Tom Savini, som står for makeup og special effects igen), og det er da også ham, som sammen med søsteren til sidst slår Jason ihjel for altid – eller i hvert fald indtil film 5.

Jeg er imponeret over, hvor populære “Fredag d. 13”-filmene var. Denne 4’er kostede ca. 1,8 mio. $ at lave og i åbningsweekenden indspillede den lidt over 11 mio. $. Der er ikke noget at sige til, at man fortsatte med at lave film i serien, selvom jeg ærlig talt synes, at de er noget tynde i det.

Instruktør: Joseph Zito
Udgivelsesår: 1984

Fredag d. 13. serien:

Friday the 13th – 1980, D: Sean S. Cunningham
Friday the 13th, part 2 – 1982, D: Steve Miner
Friday the 13th, part 3 – 1982, D: Steve Miner
Friday the 13th, the final chapter – 1984, D: Joseph Zito
Friday the 13th, a new beginning – 1985, D: Danny Steinmann
Jason lives, Friday the 13th part VI – 1986, D: Tom McLoughlin
Friday the 13th, part VII: The New Blood – 1988, D: John Carl Buechler
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan – 1989, D: Rob Hedden
Jason Goes to Hell: The Final Friday – 1993, D: Adam Marcus
Jason X – 2001, D: James Isaac

Spin-off:
Freddy vs. Jason – 2003, D: Ronny Yu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.