Friday the 13th – Jason lives

Film 6 i serien løfter desværre ikke niveauet, men det kan vel heller ikke forventes. Denne gang er instruktøren Tom McLoughlin, som også stod i spidsen for den dårlige Stephen King filmatisering “Sometimes they come back”.

Tommy Jarvis, der også har været med i seriens 4. og 5. afsnit, er stadig levende. Han er kommet ud af den mental institution, han har tilbragt barndommen i, og sammen med en ven tager han en stormfuld nat til Jasons grav. Han vil grave Jasons lig op for en gang for alle at forvisse sig om, at han er død for evigt.

Men sådan går det naturligvis ikke. I ren Frankenstein stil bliver Jasons lig ramt af lynet og genopstår, og selvfølgelig vil han tilbage til Crystal Lake (som nu af turist hensyn er omdøbt til Lake Forest Green), hvor hans første ofre er to lejr-ledere på vej til sommerlejeren ved søens bred.

Tommy følger efter Jason for at stoppe ham, men bliver selv stoppet af den lokale sherif. Dennes teenage-datter bliver dog forelsket i Tommy og hjælper ham. Men før de når frem til lejren, når Jason at myrde en masse mennesker. Akkurat som han plejer.

Jeg synes virkelig, at manuskriptet var ualmindeligt dårligt denne gang. Flere steder modsiger personerne sig selv, som når Tommy råber til Megan, at hun skal skynde sig tilbage til børnene, og når hun så løber af sted, råber han nej, nej kom tilbage, uden at der er sket nogen ændring i scenen i øvrigt.

Megan (sheriffens datter) er også ualmindelig irriterende, og sheriffen er naturligvis en dum bondeknold. Og Jason – ja, han er cirka så uhyggelig som en roe på en pind efter min mening. Godt jeg snart er igennem den serie.

Hvis man er mere hooked på serien end mig, er seriens hjemmeside dog et besøg værd. Her findes et fyldigt resumé af hver film, samt billeder, trailers, bloopers og meget andet guf for fans.

Instruktør: Tom McLoughlin
Udgivelsesår: 1986

Fredag d. 13. serien:

Friday the 13th – 1980, D: Sean S. Cunningham
Friday the 13th, part 2 – 1982, D: Steve Miner
Friday the 13th, part 3 – 1982, D: Steve Miner
Friday the 13th, the final chapter – 1984, D: Joseph Zito
Friday the 13th, a new beginning – 1985, D: Danny Steinmann
Jason lives, Friday the 13th part VI – 1986, D: Tom McLoughlin
Friday the 13th, part VII: The New Blood – 1988, D: John Carl Buechler
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan – 1989, D: Rob Hedden
Jason Goes to Hell: The Final Friday – 1993, D: Adam Marcus
Jason X – 2001, D: James Isaac

Spin-off:
Freddy vs. Jason – 2003, D: Ronny Yu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.