Infection

InfectionJeg faldt tilfældigt over denne japanske gyser, som for mig var ganske effektiv. Det viste sig, at den er med i en serie kaldet J-Horror med film af anerkendte japanske instruktører. Første film hedder Premonition (Yogen), og den må jeg vist også hellere få set.

Infection foregår på et hospital, hvor ledelsen er forsvundet, og det tilbageværende personale er presset både på tid, medicin og ressourcer. En nat dør en brandsårspatient som følge af fejlbehandling. Lægerne og sygeplejerskerne på stuen bliver enige om at fortie sandheden, for “ingen ved alligevel hvem han er“. Samme nat kommer en mystisk patient til hospitalet. Han bliver efterladt af en ambulance, og da lægerne opdager ham, er han ved at opløses i grønt slim. Den ene læge foreslår, at de forsøger at finde frem til, hvad det er for en infektion, før de tilkalder hjælp, for det vil være et kæmpeskridt for deres karrierer at opklare en ny sygdom. Men herefter går alt galt. En efter en bliver de ansatte smittet og møder en grusom død.

Helt fra starten af filmen er der en trøstesløs stemning på hospitalet. Hvor jeg normalt forbinder et hospital med effektivitet, orden og hjælpsomhed, så er alt her nedslidt, og personalet er presset helt i bund. Håbløsheden hersker. Denne følelse bliver blot værre og værre undervejs i filmen, og jeg hvor jeg nogen gange synes, at det kan være svært at aflæse asiatiske skuespillere, så er jeg ikke i tvivl i Infection. Her er skuespillet i top, selvom effekterne nogen gange er lidt over the top.

Infection var absolut seværdig. Den har den japanske flertydighed, men benytter sig ikke af det langhårede spøgelse, som jeg er ved at være lidt træt af. Undervejs har instruktøren også hygget sig med spændende spejlscener, og så er slutningen ganske grum.

Om Infection:

Instruktør: Masayuki Ochiai
Udgivelsesår: 2004
Originaltitel: Kansen

Også omtalt på horrorsiden.dk

En tanke om “Infection

  1. Janus siger:

    Wow. Den var spooky!
    Er lige blevet færdig med at se den – der går alt for længe mellem horrorfilm, der rendt faktisk skræmmer, synes jeg. Men her er stemningen godt nok vellykket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.