Damien: Omen II

damien_omen_ii_boxcoverEfterfølgeren til Richard Donners succes kom allerede 2 år efter. Denne gang sad Don Taylor i instruktørstolen, men Harvey Bernard var igen producer.

Filmen starter umiddelbart, hvor “The Omen” slutter. Bugenhagen har i avisen set, at det ikke er lykkes for Robert Thorn at dræbe Damien, og nu forsøger han at overtale en anden arkæolog til jobbet. For at overbevise ham tager Bugenhagen ham med ned i nogle udgravninger, hvor Damiens ansigt er skåret ind i en væg som djævelens søn. Men mens de er i udgravningen, braser den sammen, og de begraves levende.

Så springer handlingen 7 år frem i tiden. Damien bor hos sin farbror, Richard Thorn, sammen med dennes søn Mark og Richards nye hustru. Damien virker som en ganske almindelig dreng og går på militærskole sammen med fætteren. Men så får drengene en ny sergeant, og han gør Damien opmærksom på den arv, der venter ham.

Samtidig forsøger flere forskellige at overbevise Richard om, at Damien ikke er en almindelig dreng. Der skal dog flere uheld og mord til, før Richard lader sig overbevise og beslutter sig for at dræbe Damien. Men han er ikke uden hjælpere.

“Damien: Omen II” er ikke lige så stærk som første film. Der er gode træk i den, f.eks. det at Damien må komme overens med sin rolle og acceptere, hvem han er. Men historien bliver derudover lidt en gentagelse af første film. Jonathan Scott-Taylor er dog glimrende som Damien, og så har Lance Henriksen også en lille rolle som sergeanten på militærskolen.

Instruktør: Don Taylor
Udgivelsesår: 1978

Serien:

The Omen, 1976 – Richard Donner
Damien: Omen II, 1978 – Don Taylor
Omen III: the final conflict, 1981 – Graham Baker
Omen IV: the awakening, 1991 – Jorge Montesi & Dominique Othenin-Girard

The Omen, 2006 – John Moore (genindspilning)

Læs også hvad de mener på Planet Pulp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.