The hills have eyes – the beginning af Jimmy Palmiotti og Justin Gray

The hills have eyes - the beginningI ekstra-materialerne til nyindspilningen af “The hills have eyes 2” hørte jeg, at der var lavet en tegneserie, som fortalte forhistorien til Wes Cravens originale idé, og som samtidig bandt de to nyindspilninger sammen med denne. Det gjorde mig nysgerrig, så jeg skulle selvfølgelig have fat i “The hills have eyes – the beginning”.

En lille mineby skal nedlægges, fordi militæret skal bruge området. Beboerne har dog ikke til sinds at opgive deres jord, så nogle soldater opsøger dem i nattens mørke for at “overtale” dem alligevel. Overtalelsen ender i mord, så da militæret senere vender tilbage, er landsbyen bevæbnet og giver sig ikke uden kamp.

Men de er for få og for dårligt bevæbnet, og til sidst må landsbyen med Mrs. Sawney i spidsen overgive sig. De går dog ikke med militæret, men gemmer sig i stedet for i minerne – og her bor de de næste år, mens militæret forvandler området til testområde for prøvespræning for atombomber.

Også dette får dog en ende, og efter nogle år kan beboerne vende tilbage og indtage testlandsbyen, som militæret har efterladt. Men radioaktiviteten får følger for menneskene, og da Mrs. Sawney føder en vanskabt dreng, smides hun ud af samfundet. Flere kvinder får også vanskabte børn, og de samles alle i de gamle miner, hvor de udstødte skaber et nyt samfund. Men da Mrs. Sawney dør, får vanskabningerne sandheden at vide – at landsbyen ikke ville vide af dem, og at de i virkeligheden alle skulle være dræbt. Nu er hævnens time kommet …

Jeg synes, at formålet med tegnserien er blevet indfriet. Det er lykkes at skabe en baggrundshistorie for filmuniverset, så man får – måske ikke ligefrem sympati for minefolket – men så i hvert fald en forståelse for hvordan de er endt i den situation, de er. Der bindes også en fin sløjfe til filmen med beskrivelsen af, at minefolket af nød var nødt til at opfinde “the tourist trap”, og hvordan de forsøger at putte sig for det officielle samfund.

Samtidig synes jeg dog godt, at tegnserien kan stå alene, for man behøver langt fra at have set filmene for at få noget ud af historien. Og så er tegningerne af John Higgins simpelthen fantastiske. De underbygger historien på smukkeste vis og skåner ikke læseren for blodige detaljer. Billederne til tider nærmest emmer af gru, og giver samtidig læseren sympati for vanskabningerne – i hvert fald næsten – for deres ondskab er jo netop ikke kommet af ingenting.

Absolut en læseværdig tegneserie …

Om “The hills have eyes – the beginning”:

Udgivelsesår: 2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.