The Hills Have Eyes, 1977

The Hills Have Eyes, 1977Så fik jeg også set den originale The Hills Have Eyes fra 1977 og kan konstatere, at Alexandre Ajas remake har været tro mod originalen.

Familien Carter er på vej til Californien. Undervejs beslutter de sig for at besøge en sølvmine, men ender med at køre galt på en grusvej langt væk fra civilisationen. Og det er ikke en gang det værste, for i området bor en ikke helt almindelig familie, og de har tænkt sig at invitere Carterne til middag – som hovedretten!

Sådan kan handlingen i “The Hills Have Eyes beskrives ganske kort. Undervejs er der en del grumme scener, og familien bliver langsomt slagtet en efter en.

The Hills Have Eyes var blot Wes Cravens anden spillefilm. I 1972 slog han sit navn fast med kult-klassikeren Last house on the left, og han var lidt betænkelig ved at begive sig ud i endnu en horrorfilm. Temaet i begge film kan beskrives som civilisationens sammenbrud, når den presses. I Last house on the left tager forældrene en frygtelig hævn over deres datters voldtægtsmænd, og ender på den måde med at være ligeså rå og voldelige som dem. Og i The Hills Have Eyes må også Carter familien bliver ligeså dyriske som kannibal-familien for at overleve.

Wes Craven lod sig overtale af vennen og produceren Peter Locke til at skrive The Hills Have Eyes efter at flere ikke-horrorfilm produktioner faldt til jorden for ham. Og hvor Last house on the left fik voldsomme hug af kritikerne for at være for voldelig og seksuel, så endte The Hills Have Eyes med at få langt bedre anmeldelser. Måske fordi kannibal-familien ikke lignede virkeligheden så meget som voldtægtsmanden Krug fra Last house on the left gjorde? Måske fordi Wes Craven ikke lagde ligeså meget vægt på at gøre voldtægtscenen så realistisk som i Last house on the left?

I 1974 var Tobe Hoopers The Texas Chain Saw Massacre, som også har en kannibalistisk familie i hovedrollen, udkommet, og Wes Craven lod sig inspirere af denne idé, som han mixede med historien om Sawney Bean – en skotsk kriminel fra 1700-tallet, der spiste sine ofre, og led en forfærdelig skæbne, da han blev pågrebet. Rent fysisk lånte Wes Craven også fra The Texas Chain Saw Massacre, idet art director Robert A. Burns også havde været art director på Tobe Hoopers film, så mange af effekterne i kannibal-familiens hule i bjergene stammer fra kannibal-familiens hus i The Texas Chain Saw Massacre.

The Hills Have Eyes blev lavet for blot 230.000 $. Det forekom dog Wes Craven at være et kæmpebudget, for Last house on the left blev indspillet for blot 90.000 $. På rollelisten ses bl.a. Dee Wallace (The Howling) og Michael Berryman, hvis karakteristiske ansigt pryder filmens cover, men også producer Peter Locke har en lille cameo som Mercury, den første af kannibal-familien som dør.

Om filmen:

Instruktør: Wes Craven
Udgivelsesår: 1977

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.