Hemligheten

HemlighetenInspireret af et par gode oplevelser med norske gyserfilm (Død Snø og Vildmark) hoppede jeg på denne svenske film, om fire unge englændere der tager på ferie på Gotland udenfor sæsonen og falder over en dødbringende hemmelighed. Lad mig sige det med det samme – Hemligheten er noget værre bras i forhold til førnævnte titler. Ja, faktisk vil jeg gå så vidt som at kalde den noget bras selv i forhold til moster Yrsas hjemmevideo fra hendes polterabend…

For det første forstår jeg ikke, hvorfor instruktøren Paolo Vacirca lader de fire unge være englændere, når han caster svenskere til rollerne? Hvis det er for at give filmen et mere internationalt snit, falder det i hvert fald fuldstændig til jorden, så snart de åbner munden. Kun Charly Wassberg Borbos som spiller den arkæologistuderende Michelle formår at tale et nogenlunde dialekt-løst engelsk.

Dernæst virker det, som om Vacirca har lavet filmen på amatørbasis sammen med nogle kammerater. Historien er mere end tynd og skuespillet ligeså. Klichéerne står til gengæld skulder ved skulder, mens chokscenerne er til at overse. Michelle bliver dog sminket udmærket, da tingene begynder at gå galt.

Det bedste jeg kan sige om Hemligheten er, at danske Valdemar Atterdag spiller en rolle heri. Hans mange sejre over svenskerne kan umuligt være vundet på “ærlig vis”, så naturligvis har han været besat af ondskabens dæmon, som vores unge helte er så uheldige at falde over i nutiden.

Jeg tror, at Paolo Vacirca har været inspireret af Evil Dead, da han lavede Hemligheten, men desværre er det mislykkes fuldstændig for ham at ramme samme humoristiske splatter-humor. I stedet er det blevet en usammenhængende film med irriterende skuespillere, kedelige locations, dårligt manuskript og uden hverken humor eller uhygge. En af de ringeste film, jeg har set længe…

Om filmen:

Instruktør: Paolo Vacirca
Udgivelsesår: 2005

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.