Rovdyr

RovdyrRovdyr er en norsk slasherfilm, som på mange måder er set før, men ikke nødvendigvis af den grund er en dårlig film.

Vi befinder os i 1974, før mobiltelefonen og Internettet. Fire unge er på vej på ferie, og undervejs stopper de for at få noget at spise på en øde tankstation. Her samler de en ung kvinde op, som har haft motorproblemer og mangler et lift. De har dog ikke kørt længe, før hun bliver dårlig, så de stopper bilen og går ud. Og ud af intet dukker tre mænd op, som skyder kvinden, og også dræber en fra gruppen. De øvrige tre bliver bundet og ført ind i skoven, og da de kommer til sig selv, er de blevet byttedyr i en dødsensfarlig jagtleg.

Historien er som nævnt set før, og der er vist ingen tvivl om, at Patrik Syversen har været stærkt inspireret af Texas Chainsaw Massacre. Jeg tænkte Severance blandet med Wolf Creek blot med norske skuespillere. Men selvom handlingen ikke overrasker, så fungerer den egentlig meget godt. Det hele er filmet med håndholdt kamera (hvilket jeg dog generelt ikke er specielt vild med) og holdt i mørke, grålige toner, og virker på den led ganske realistisk, også set i forhold til den tidsperiode filmen foregår i. Skuespillet var okay, og selvom der er en del voldsomme scener, så svælges der ikke overdrevent i dem, som jeg f.eks. synes det gøres i Wolf Creek. Slutningen er dog en lille smule søgt.

Rovdyr er bestemt ikke en fantastisk og nytænkende gyser, men jeg synes, den var okay. Især når man tænker på, hvor svært det må være at være skræmmende på norsk.

Om Rovdyr:

Instruktør: Patrik Syversen
Udgivelsesår: 2008

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.