The Plague of the Zombies

I 1966 udgav Hammer Films “The Plague of the Zombies”. Filmen foregår i en landsby i Cornwall, der plages af en række mystiske dødsfald. Den lokale læge, dr. Thompson, ved ikke sine levende råd og sender bud efter sin gamle mentor, professor James Forbes, der tager dertil sammen med sin datter, Sylvia.

Sylvia og dr. Thompsons hustru, Alice, er gamle venner, og Sylvia aner, at noget er galt. En aften sniger Alice sig ud af huset, og Sylvia følger efter – blot for at se Alice blive dræbt af en mystisk mandsperson. Før Sylvia kan hente hjælp bliver hun omringet af en gruppe unge mænd, der tvinger hende med tilbage til godsejer Clive Hamiltons gods. Her bliver hun dog reddet af Clive Hamilton, så hun slipper bort og kan hente sin fader og dr. Thompson for at bringe Sylvias lig tilbage.

Professor Forbes er overbevist om, at der er mørke kræfter på spil, for det viser sig, at den mandsperson, Sylvia ser dræbe Alice, er en nylig afdød. Og da man åbner dennes kiste, er den tom! Professor Forbes får snart endnu mere grund til at løse mysteriet, for kort efter bliver også Sylvia ramt af den mystiske sygdom, der har fulgt før hvert dødsfald.

“The Plague of the Zombies” indeholder ikke store overraskelser for en moderne seer. Jeg synes dog alligevel om den, for selvom det er tydeligt, hvem der er ond og står bag det hele, så er der flere rigtig gode scener med. Bl.a. scenen, hvor Sylvia indfanges af de unge mænd i skoven, er decideret ubehagelig at se på, selvom der ikke er det mindste blod her. Ligeledes er en scene på kirkegården ganske uhyggelig, og så synes jeg slutningen er rigtig godt lavet for tiden.

Setuppet er den samme landsby, som blev brugt i “The Reptile“, der i øvrigt også er instrueret af John Gilling, og flere af skuespillerne går igen. Det ærger mig lidt, at jeg har set de to film så tæt på hinanden, for havde jeg ikke det, ville jeg formentlig slet ikke have skænket det en tanke. Nu har jeg i stedet siddet og sammenlignet steder og skuespillere fremfor kun at koncentrere mig om filmen.

Når det er sagt, så er “The Plague of the Zombies” bestemt værd at se. Bare man ikke forventer sig voldsomme overraskelser af plottet.

Instruktør: John Gilling
Udgivelsesår: 1966

The Ultimate Hammer Collection:

She, 1965
The Nanny, 1965
Dracula – Prince of Darkness, 1966
The Plague of the Zombies, 1966
Rasputin the Mad Monk, 1966
The Reptile, 1966
The Witches, 1966
One Million Years B.C., 1966
The Viking Queen, 1967
Frankenstein Created Woman, 1967
Quatermass and the Pit, 1967
The Vengeance of She, 1968
The Devil Rides Out, 1968
Prehistoric Women, 1968
Scars of Dracula, 1970
The Horror of Frankenstein, 1970
Blood from the Mummy’s Tomb, 1971
Straight on till Morning, 1972
Fear in the Night, 1972
Demons of the Mind, 1972
To the Devil a Daughter, 1976

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.