Swamp Thing

Wes CravensSwamp Thing film Swamp Thing bygger på en DC Comic fra 1971 skrevet af Len Wein og illustreret af Bernie Wrightson.

Forskeren Alex Holland forsøger at finde en måde at udrydde sult på. Desværre er skurken Arcane også interesseret i Hollands formel, og han overfalder Hollands laboratorium midt ude i sumpen. Her dræber han Hollands søster sammen med alle de øvrige i lejren. Det lykkes dog den nyankomne agent Alice Cable at undslippe – og også Holland overlever overfaldet, men i en helt anden skikkelse. Under slaget blev han nemlig overhældt med sin egen væske, og nu er han blevet overmenneskelig stærk og ligner en grøntsag. Arcane vil dog have styr på alle ender, så han forfølger Cable, der også har fået fat i den vigtigste af notesbøgerne med Hollands opfindelse. Nu kan kun Swamp Thing redde dagen.

Det lyder temmelig kulørt, og det er det også. Historien har ind i mellem huller på størrelse med elefanter, og hverken special effects eller Swamp Things makeup er noget at råbe hurra for. Ikke desto mindre har Swamp Thing sin egen charme, og så er den helt anderledes end Wes Cravens øvrige film på dette tidspunkt med langt større vægt på umiddelbar underholdning og action. Her er masser af forfølgelsesscener i sumpen, slutscenen er regulær “clash of the titans”.

Om filmen:

Instruktør: Wes Craven
Udgivelsesår: 1982

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.