Tomie: Re-Birth

Jeg fortsætter med at kæmpe mig gennem Tomie-serien, som desværre ikke rigtig fanger mig. Historien om et kvindeligt monster, som forfører mændene og bliver slået ihjel og vender tilbage igen og igen og igen, er bare ikke særlig uhyggelig, hvis ikke instruktøren enten giver os nogle personer at holde af eller gør mordene på Tomie ekstraordinære. Og det gør Takashi Shimizu desværre ikke her i “Tomie: Re-Birth”.

Den kunststuderende Hideo er sammen med Tomie i filmens begyndelse. Under en seance hvor han maler hendes billede, slår han hende ihjel, og da hans to venner, Takumi og Shun’ichi’, kort efter dukker op, hjælper de med at begrave Tomies lig ude i skoven. Men kort efter dukker Tomie op igen, da de tre venner for at opmuntre Hideo, er taget i byen. Det ender med at Hideo begår selvmord, og nu er det så Shun’ichi’s tur til at have Tomie. Men hun er også sært tiltrukket af Takumi, som har svært ved at forklare sin kæreste, hvad hans forbindelse med Tomie er. Og da kæresten finder Tomies læbestift, som Takumi har fundet hos Hideo, kommer også hun i nærmere kontakt med Tomie, end det er tilrådeligt.

I de tre film, jeg har set indtil nu, har en ny skuespiller spillet Tomie hver gang, og ingen af dem har efter min mening været særligt overbevisende som femme fatale. Denne gang forsøger Miki Sakai sig, og det kan være min vestlige baggrund, som gør, at jeg ikke fatter Tomie-skikkelsen. F.eks. er der en scene, hvor Tomie bliver kvalt af Shun’ichi’s mor, og her udstøder Tomie små lyde, som jeg troede var dødsrallen, men da moren spørger: “Hvad griner du af?” er det jo nok snarere latter. Det kunne jeg bare ikke gennemskue ud af skuespillet.

Instruktøren Takashi Shimizu står også bag bl.a. “Ju-On“, som han senere genindspillede til det amerikanske marked under titlen “The Grudge“. Begge indspilninger er langt mere skræmmende end denne.

Instruktør: Takashi Shimizu
Udgivelsesår: 2001

Tomie-serien:

Tomie (1999, D: Ataru Oikawa)
Tomie: Another Face (1999, D: Toshirô Inomata)
Tomie: Replay (2000, D: Tomijiro Mitsuishi)
Tomie: Re-birth (2001, D: Takashi Shimizu)
Tomie: Final Chapter (2002, D: Shun Nakahara)
Tomie: Beginning (2005, D: Ataru Oikawa)
Tomie: Revenge (2005, D: Ataru Oikawa)
Tomie vs. Tomie (2007, D: Tomohiro Kubo)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.