Slayer

Ind i mellem falder jeg over en film, hvor jeg tænker: “Den er sikkert så dårlig, at den er god”. Det var tilfældet med “Slayer”, men desværre måtte jeg konstatere, at den var så dårlig, at den var rædselsfuld dårlig i stedet for.

Filmen starter ellers med et rigtig fedt billede, af en fod som tramper ned i en pøl beskidt vand ude i junglen. Jeg tænkte: “Fedt! En teknisk flot film”, men desværre går det stort set kun ned ad bakke derfra.

En militærenhed er på job i den sydamerikanske regnskov. Lederen er Hawk (Casper Van Dien), og der gøres meget ud af at vise, at han er best-buddies med den kæmpestore sorte Grieves og den lille sjove hispanic Alex. Tilfældigt falder de over en by fuld af vampyrer, som ikke er bange for kors, og som uden besvær bevæger sig rundt i dagslys. Samtidig er de nogle værre spring-badutter som kan hoppe flere meter op i luften uden problemer.

Det lykkes selvfølgelig Hawks og co at udslette dem, men hjemme tror man ikke på deres vampyrhistorie, og Hawks må i psykologbehandling for at blive overbevist om, at vampyrer ikke findes. Da han er færdig med det, viser det sig dog alligevel, at hæren godt ved besked om vampyrerne. I hvert fald sendes Hawk af sted som backup til Grieves, der befinder sig i junglen igen for at bekæmpe vampyrer. Samme sted befinder i øvrigt også Hawks ex sig, og selvfølgelig skal Hawks redde hende.

Men før Hawks når frem, er Grieves blevet snuppet af vampyrerne, og nu leder han dem for at lære dem militær-taktik. Så pludselig er vampyrerne organiserede og endnu  mere farlige. Men mon ikke Hawks klarer skærerne?

Der er enkelte humoristiske øjeblikke, som når Alex begejstret fortæller om, hvor mange fuglearter man finder i junglen, og Grieves tørt spøger: “Står der noget i din bog om, hvor mange vampyrarter der er?” Men det er kun glimt, og i det store hele er filmen for usammenhængene og tåbelig. F.eks. bliver der slået utrolig mange soldater ihjel undervejs, men alligevel er gruppen lige stor, når den bevæger sig rundt.

Og så slutter filmen med en lektion i økologi, for vampyrerne er kun begyndt at myrde mennesker, fordi deres naturlige levested, junglen, er ved at forsvinde pga. vores misbrug af naturens resurser. Halleluja!

Udgivelsesår: 2006
Instruktør: Kevin VanHook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.