Saw VI

Efter en længere pause med Saw-filmene har jeg nu endelig fået set den sjette film i serien.

I film 5 døde specialagent Strahm, og politiet har nu ingen idé om, hvem det er, der viderefører Jigsaws opgaver. Det har publikum dog, og ligesom i de foregående film følger handlingen to spor. Dels ser vi forsikringmanden Dan Erickson, som vågner op i Jigsaws morderiske labyrint. Han skal igennem en række prøvelser, hvor han bestemmer over liv og død for flere ansatte i firmaet, før han når frem til sin familie, som han kun måske kan redde. Det andet spor følger FBI-agenten Hoffmann og politiets efterforskning af Jigsaws arvetager.

Denne gang lod jeg mig bare underholde af historien uden at spekulere over, at den i virkeligheden er umulig. Det lykkes for Kevin Greutert at fortælle en adrenalinfyldt historie, hvor sporerne smyger sig ind og ud af hinanden og trækker tråde til tidligere film, for til sidst at samle fint op på det hele. Greutert har været editor på samtlige film, og det er måske med til at gøre, at film 6 virker ganske helstøbt i forhold til den overordnede historie. Jeg synes især, det er interessant, hvordan forsikringsselskaberne kommer til at fremstå som ufølsomme, pengegriske skurke, når man tænker på, at en stor del af den amerikanske befolkning mener, at de europæiske sygesikringer er rendyrket kommunisme, som kun vil stille det frie menneske dårligere.

“Saw VI” kostede ca. 11 mio. dollars at lave og indspillede omkring 14 mio. dollars i åbningsweekenden. Det var det laveste for en Saw-film indtil da, men var alligevel nok til at lave endnu en film i Saw-serien – selvfølgelig i 3D – som udkom i USA omkring Halloween 2010.

Instruktør: Kevin Greutert
Udgivelsesår: 2009

Saw-serien:
Saw – 2004, D: James Wan
Saw II – 2005, D: Darren Lynn Bousman
Saw III – 2006, D: Darren Lynn Bousman
Saw VI – 2007, D: Darren Lynn Bousman
Saw V – 2008, D: David Hackl
Saw VI – 2009, D: Kevin Greutert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.