Igen i år forsøger jeg at lave en oversigt over årets danske science fiction udgivelser 2019 (bredt forstået).
Jeg har kun medtaget de titler, som retter sig mod voksne (og unge) og kun udgivelser af danske forfattere. Til gengæld har jeg også medtaget udgivelser, som indeholder elementer af science fiction uden at betegnes som sådan.
Danske science fiction udgivelser 2019
Den rustne verden – flugten fra Danmark af Adam O.
Høst, 2019. – 161 sider
Fire søskende skal besøge deres morfar i Sverige, men efter et flystyrt er de i et fremtidsdanmark, fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide?
De rensede af Søren Staal Balslev
Kandor, 2019. – 243 sider
Dystopisk roman om en familie, der kæmper for at overleve i et ødelagt København. Jorden har været ramt af en epidemi, der har decimeret befolkningen betydeligt.
Kritisk masse af Iben Bertelsen og Jan Schwerdfeger
Ørnen, 2019. – 425 sider
Året er 2020 og København lider under en voldsom hedebølge. Brix og Kvist kæmper på flere fronter for både Abacusgruppen, BlackStar og en mystisk snigskytte driver gæk med den danske politistyrke.
Brahe/Hansns Djyon Dære – infoinferno af Frank Brahe m.fl.
Gymnoten, 2019. – 145 sider
Djyon Dære er infojæger; han er en underlig skabning, nærmest en cirkel med to underlige ben og uden arme. I seks små historier møder Djyon underlige væsner og komplekse problemstillinger i et syret science fiction-univers.
Storhedsvanvid af Ulla Dahlerup
Skriveforlaget, 2019. – 449 sider
Året er 2039 og Danmark er en republik, hvor der i skolerne undervises i arabisk og tyrkisk. Journalisten Morten Skriver går undercover for at afsløre iscenesættelsen af diverse katastrofer, der har til hensigt at holde et ulmende oprør i Norden nede.
Forbund af Cecilie Eken
Høst, 2019. – 436 sider (Karanagalaksen, log 3)
Saga og hendes medpassagerer er på vej til Aohm for at advare Den Øverste Cirkel om truslen fra fyrst Almaz. De ender midt i et politisk magtspil, og meget kommer til at afhænge af svære valg og uventede alliancer.
Klimapolitiet af Kim Engelbrechtsen
Trykværket, 2019. – 197 sider
I et dystopisk Danmark er klimaforandringerne slået igennem, og Klimapolitiet styrer med hård hånd samfundets ressourceforbrug. Her bliver den arbejdsløse jurist Markus Schmidt, efter en mindre forseelse, dømt til med våben i hånden at bekæmpe flygtninge fra Afrika. Han vælger at forsøge bekæmpe Klimapolitiets grusomheder. Men er det mon for sent?
Vulkanvinter af Christian Engkilde
Silhuet, 2019. – 515 sider (Pandora, 1)
17-årige Pandora bor alene sammen med sin far oppe i bjergene. Verden, som vi kender den, er gået under, og alle må kæmpe for at overleve. Da Pandoras far bliver bortført, kaster hun sig også ind i kampen.
Helter Skelter af Jens-Martin Eriksen
Gyldendal, 2019. – 407 sider
Dobbeltagenten, Torsten Vahlgren, er en del af et internationalt terrornetværk, som lykkedes med angreb i Vesteuropa og Danmark. Det betyder, at Danmark bliver en regulær kampzone, med borgerkrige som følger i kølvandet på terrorangrebene.
Børnenes jord af Gipi
Fahrenheit, Forlæns, 2019. – ca. 290 sider
I en fremtid, hvor samfundet som vi kender det er gået under, sendes to brødre på en farefuld færd, da deres fader dør. Det bliver en rejse der viser håb og de grummeste sider af den menneskelige natur.
Flugten fra klanen af Tatiana Goldberg
Comic Factory, 2019. – 95 sider
I et fremtidigt samfund, hvor forsøg med genmodifikationer er blevet almindelige, står kampen mellem de illegale, genmodificerede individer og myndighederne, som arbejder for kontrollerede forhold. Kijara er selv illegal, men ønsker at forlade kriminaliteten.
Er dette himlen af Nils Jacob Rey Henningsen
Trykværket, 2019. – 467 sider (E1000 prolog, del 1)
I fremtiden er levealderen på vej mod 130 år, og der er store penge i livsforlængende produkter. En kontroversiel biolog, der arbejder med genteknologi og som har politiske forbindelser, findes myrdet i
sit hjem. Hvem står bag og hvorfor?
Reservat af Dennis Gade Kofod
Cobolt, 2019. – 190 sider
Klimakatastrofen har fået verdenshavene til at stige, og menneskene bor i reservater. I København, på Bornholm og på Mars oplever fire personer en helt særlig dag på hver deres måde. Verdener ændrer sig for evigt.
Portal af Lars Kramhøft og Tom Kristensen
Alinea, 2019. – 50 sider
Rasmus bor hos sin tante, der forsker i “multiverset”, ideen om at der findes uendelig mange verdener. Rasmus må snyde sig til at komme ind i hendes laboratorium for at forsøge at komme over i en af de andre verdener.
De sidste zoner af Line Kyed Knudsen
Gyldendal, 2019. – 285 sider (Jorden under os, 1)
I fremtiden er jorden delt op i zoner, hvor menneskene lever adskilt og i fare for aliens. Pigen Vega og præsidentens søn Titan mødes tilfældigt og må hjælpes ad for at redde livet. Kan de også redde jorden?
Skyggearken af Michael Lindal og Peder Riis
Comic Factory, 2019. – 128 sider
En række brutale mord ryster rumskibet, Arken, der med hele menneskeheden ombord er på vej til en ny verden. Opklaringen synes simpel, men snart udviskes grænserne mellem liv og død, mellem drøm og virkelighed.
Zombierådhus af Pablo Llambías
Gyldendal, 2019. – 360 sider, illustreret
En samling af 98 tekster, hvor 98 danske rådhuse har hver sit kapitel. Rådhusene og de gennemgående personer danner rammen for noget, der minder om et apokalyptisk drama. Nutiden møder fortiden og fremtiden.
Længslernes nat af Lilli Lund Christensen
Science Fiction Cirklen, 2019. – 328 sider
Jorden bliver angrebet af terrorister, som har opfundet et dødsensfarligt våben som forårsager jordskælv og radioaktivitet. Jorden bliver ubeboelig, men nogle reddes og flytter til Månen. Her lurer nye farer.
Enden på tragedie & I fjorten sind af Svend Åge Madsen
Gyldendal, 2019. – 445 sider
Jonatan Tidebon har svært ved at få gjort sit speciale færdigt. I stedet drømmer han om at blive forfatter, men mangler evnerne. Dette ændrer sig, da han bliver præsenteret for stoffet metamorfoin, som giver ham mulighed for at trænge ind i andre menneskers sind og bruge deres erindringer til sine historier.
Zeitgeist af Jane Mondrup
Vandkunsten, 2019. – 378 sider
Ejvin Rode vågner i Sydengland i 1890, men det eneste han husker, er en hverdag som filolog i det 21. århundredes København. Snart må han sande, at han er rejst i tid og rum, og at i denne tid er Danmark noget ganske andet.
Liv af Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff, 2019. – 444 sider
En gal videnskabsmand skaber bioteknologisk en ny livsform, samtidig med en gyserforfatter møder uhyrer i sin fødeby. Er der en sammenhæng som måske slår hul på den fælles virkelighed?
Exnihilo af Publius Enigma
Valeta, 2019. – 478 sider
I det 22. århundrede er Isaac og Maryon astronauter ombord på rumskibet “Discover IV”. Deres forbudte kærlighed resulterer i, at Maryon vil nedfryses sammen med Isaac, da han får konstateret fremskridende leukæmi. Ca. 100 år senere bliver de fundet men kun Maryon overlever.
Drømmemaskinen af Mads Rangvid
Mindspace, 2019. – 338 sider
Adam på 16 år lever i 2045 i et stærkt totalitært samfund. Hans tvillingesøster er kidnappet, og hans eftersøgning efter hende bliver en lang rejse i tid og rum og alverdens filosofier.
Den sorte enkes by af Nicole Boyle Rødtnes
Alvilda, 2019. – 435 sider
I byen Viduana lever kvinder og mænd skarpt adskilt og byen styres af 10 regler, der hver især medfører strenge straffe, hvis de brydes eller bøjes. Emma, Silas og Clara vokser op, formet af byens love, men hver især kæmper de med reglernes snærende bånd og især Emma er parat til at sætte livet på spil for at undslippe det ubarmhjertige styre.
Sandsynlighedskrydstogt – Lige under overfladen 14
Science Fiction Cirklen, 2019. – 433 sider
Science Fiction Cirklen præsenterer for 14. gang en originalantologi med danske science fiction-noveller. Antologien rummer en række kortere og længere historier, som både nybegyndere indenfor genren og garvede science fiction-veteraner vil kunne finde underholdning og stof til eftertanke i.
Kimana Magars sidste sang af Karen Skovmand
Science Fiction Cirklen, 2019. – 258 sider
Året er 2067. 30 år tidligere har en asteroide udslettet det meste af Jordens befolkning og slukket solens lys. I kuppelbyen Lilypond oplever de unge en afglans af et rigtigt livs farver, smag og dufte i den digitale spilverden “Rummene”. Indtil den dag det hele bryder sammen.
Han, hun og Adolf af Niels Søndergaard og Vigan
Totaltekst, 2019. – 62 sider, alle illustreret
Nova Tanayan, tidligere ansat i Tidsrejsetjenesten, får problemer med den tyske besættelsesmagt i Danmark i 1941. Hun beslutter at rejse tilbage til Østrig i 1897 og fjerne Hitler som barn; men helt så let er det naturligvis ikke at ændre på historiens gang.
Ord har hærget af Gudrun Østergaard
Kandor, 2019. – 278 sider
17 tankevækkende fremtidsfortællinger om menneskets grusomhed og dumhed, der kommer til udtryk igennem fortællinger om bl.a. klimakatastrofer, krig, undertrykkelse og fremmehad.
Plejecenter “Fremtiden” af Bent Aalbæk-Nielsen
mellemgaard, 2019. – 257 sider
Plejecenter “Fremtiden” er et stort teknologisk mønsterplejehjem, der opføres i 2070 som svar på et stort behov. Romanen er en realistisk fremstilling af de muligheder, som teknologien giver for et godt og socialt ældreliv.
Jeg ved ikke, om du har glemt noget. Men det er muligt, jeg har fanget en her, der er gået dig forbi.
https://www.facebook.com/groups/261347827361130/
Tak for tippet 🙂
Sa her har vi lavet en liste med, efter vores mening de bedste fantasy og Sci-Fi boger som blev udgivet pa dansk i 2019.
Spændende. Vil du evt. sende mig et link, for den vil jeg da gerne se nærmere på 🙂