B – Se dig om ved alle døre af Lars Thomassen

B - Se dig om ved alle døre af Lars Thomassen

B – Se dig om ved alle døre er andet bind i Alfabetserien med Asger Hartvig og Iben Brahms, og som i første bind er der fuld smæk for skillingen.

I Odense bliver en kvindelig torso fundet på Assistenskirkegårdens hedenske gravplads. Det bliver startskuddet på en brutal sag for Rejseholdets Efterforskningsteam med kriminalkommisær Iben Brahms i spidsen. I første omgang gælder det om at få identificeret ofret på trods af manglende hoved, arme og ben, og herefter skal et motiv fastslås. Spor på gerningsstedet trækker tråde til den nordiske mytologi, men hvad har det med ofret at gøre?

Sideløbende med opklaringsarbejdet følger vi Asger og Iben. Asger kæmper med sin ludomani, og hændelserne i bind 1 har givet ham PTSD symptomer. Iben gør sit bedste for at hjælpe ham, samtidig med at hun holder efterforskningen på ret kurs. Men kan hun blive ved med at holde hånden under Asger uden at kompromittere efterforskningen?

Historien fortælles hovedsageligt gennem Iben og Asger, men ind i mellem kapitlerne er indlagt tilbageblik, hvor vi følger en dreng/mands problemfyldte opvækst.

Jeg har fulgt Lars Thomassen siden debuten Når månen titter gennem ruden. Med B – Se dig om ved alle døre viser han endnu en gang, at han er en effektiv og skånselsløs forfatter, der formår at skrive spændende plots fulde af vanvittige og alligevel overbevisende twists.

Denne gang får vi udover den hæsblæsende krimidel også noget at vide om nordisk mytologi og asatro. Thomassen har sin research på plads, og for mig er det altid et plus, når en forfatter udover en spændende historie også giver mig ny viden.

Jeg kan kun tilslutte mig fankoret, og anbefaler B – Se dig om ved alle døre til alle, der holder af en barsk pageturner uden garanti for happy ending.

Uddrag af bogen:

Den blå engangsheldragts stof knirkede svagt, da Iben satte sig på hug og studerede liget. Hun rettede på sin maske.

“En hundelufter opdagede det klokken 07.03,” fortalte Bent Walsted, som stod bag hende. En firskåren mand med tynde, brede skuldre og et nervøst ansigt. Han var ansat ved Fyns Politi og var den, som skulle have haft sagen, hvis ikke Iben var blevet ringet op af Henningsen.

Klokken var nu lidt i ni, og hele området var spærret af med politiets rød-hvide afspærringstape, og flere teknikere var i gang med at afsøge findestedet.

Nu da Iben så liget, forstod hun godt, hvorfor man, allerede før retsmedicinerne havde undersøgt det, vidste, at fundet var mistænkeligt. Hun havde set sin andel af lig, men måtte indrømme, at synet denne gang gav hende en urolig følelse i maven.

“Det er en torso af en kvinde,” konstaterede hun. Hoved, arme og ben var fjernet. Det resterende så ud, som om det havde været forsøgt brændt. Dog ikke som om kvinden var omkommet i et brændende hus, heller ikke som hvis hun var blevet overhældt med noget brændbart og derefter sat ild til. Nej, det her var anderledes… (side 35)

Om B – Se dig om ved alle døre:

Udgivelsesår: 19.06.2023
Forlag: Forlaget Månen, 360 sider
Grafisk produktion: Lars Thomassen

Læs hele Hávamál-digtet på Forn Sidr’s hjemmeside

Alfabetserien

C – Hviskende glansbilleder, 2023
B – Se dig om ved alle døre, 2023
A – Mørket lyver altid, 2022

Alfabetserien:

A – Mørket lyver altid, 2022
B – Se dig om ved alle døre, 2023

Læs også:

Suffløren af Donato Carrisi
Nordiske guder af Johan Egerkrans
Paria af David Jackson
Mand uden ansigt af Dennis Jürgensen
Retfærdig vold af Aske Munk-Jørgensen
Odins Labyrint – et glasbarns fortælling af Mads Peder Nordbo
Han kender det som er i mørket af Lars Thomassen
Ensom ulv af Tommy Thorsteinsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.