Pyromania af Steen Langstrup

Pyromania af Steen LangstrupPyromania udkom første gang i 1996, og jeg kan huske, at jeg læste den og tænkte “fed historie”. Nu har Steen Langstrup genudgivet den på eget forlag, og jeg benyttede lejligheden til at læse den igen. Det sjove er, at jeg simpelthen ikke kunne huske slutningen! Jeg gættede som en sindssyg hele bogen igennem, men fandt først frem til pyromanen på næsten sidste side. Og det er jo fedt.

Kort fortalt handler Pyromania om 7 venner, som oplever en masse påsatte brænde. I første omgang går det ud over et ubeboet hus ved siden af en bygning, hvor de alle er til housewarming. Senere bliver det en lejlighed, og så det nye in-sted Heaven hvor alle 7 også er til stede. Nu står spørgsmålet så i gruppen – er det en af dem, som er pyromanen?

Selvom det var en ung Steen Langstrup som skrev Pyromania, så beherskede han også dengang både sprog og plot. Pyromanens identitet holdes skjult til sidste side, og som læser er man bare tvunget til at læse næste side og næste side og næste side med.

Det er spændende, og det er underholdende, og jeg håber, at nogen opdager, hvilken oplagt fed film der kunne komme ud af denne her roman. For bag mine øjne kører i hvert fald et flammehav, når jeg læser den.

Om bogen:

Originaludgave: 1996
Omslag: Steen Langstrup

Besøg Mørket.dk

Udvalgte bøger af Steen Langstrup:

Kat – ondskaben lurer i regnen
Blodets nætter
Pyromania
Forvandling
Fluernes hvisken
9 før døden
Poe – 4 makabre hyldelster
Den hvilende ondskab – Plantagen 1
Intet er, som du tror – Plantagen 2
Porten til Helvede – Plantagen 3
Alt det hun ville ønske hun ikke forstod

13 Svar to “Pyromania af Steen Langstrup”

Skriv en kommentar