Planet Terror

Planet TerrorJeg er vild med Quentin Tarantino og Robert Rodriquez, så stor var min glæde, da jeg kom og så, at Planet Terror og Death Proof lå og ventede i min postkasse. Jeg kastede mig straks over Planet Terror, og jeg blev ikke skuffet.

Handlingen er kort fortalt: en nervegas, der gør folk til zombier, slipper ud og forvandler en hyggelig lille by til et slagtehus, hvor alle myrder løs og æder hinanden. Vores helte er den mystiske El Wray og go go danseren Cherry Darling. Cherry mister sit ene ben undervejs i historien, men hvad gør det, når det kan erstattes af en maskinpistol. Sjældent har jeg set en federe scene, end da Cherry flyver over en mur og fyrer løs med sit ben imens. Skurkene har ikke en chance!

Her er masser af fede zombiscener med folk, der bliver ædt og vel-koreograferede slagsmål mellem helte og skurke, og underlægningsmusikken er eminent. Men derudover er der også humor og fede replikker. Tarantino har (naturligvis) en mindre rolle i filmen som voldtægtsmand nr. 1. Og kunne du lide brødrene Gecko fra From dusk til dawn, så ved du lidt om, hvad der venter dig.

Robert Rodriquez har filmet digitalt, og det betyder, at han har kunne efterbehandle filmen, så den får det slidte præg, de gamle exploitation film havde. Han har arbejdet med farverne, med ridser og mærker, og vi får endda en scene, hvor filmen brænder hul i lærredet. Det er umanerligt fedt lavet.

Se filmen, men sørg også for at se ekstra-materialerne. Her findes bl.a. en filmskole hvor Rodriquez viser, hvordan man kan lave en film med fede effekter på en nem måde. Der er interviews med Rodriquez, hvor han fortæller om figurerne og hvordan han udvælger skuespillerne. Og der er klip fra en filmfestival, hvor Rodriquez og Tarantino fortæller om idéen bag Grindhouse filmene. Plus meget mere. Nu glæder jeg mig til at kaste mig over Death Proof. Traileren viser en Kurt Russell, som ser umanerlig led ud!

Tjek også filmenes hjemmeside

Om Planet Terror:

Instruktør: Robert Rodriquez
Udgivelsesår: 2007

En tanke om “Planet Terror

  1. Pingback: Gyseren » Death Proof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.