Resident evil

Alice (Milla Jovovich) vågner op i et tomt luksuriøst hus uden hukommelse. Hun ser billeder og andre tegn på, at hun er gift, men husker intet. Pludselig brager dørene op, og ind stormer en gruppe soldater. De skal ind i “The hive” – et underjordisk kompleks af laboratorier og kontorer, hvor The Umbrella Corporation holder til. Her udvikler de bl.a. biologiske våben. Og det er et af dem, der er kommet ud af kontrol. Alice følger med soldaterne, og under forsøget på at nå ind til hovedcomputeren støder de på døde, som ikke kan finde ud af at forblive døde!

“Resident evil” bygger på et computerspil, og har ikke de store overraskelser at byde på. Skuespillet er heller ikke i verdensklasse, og special effects er nogle gange mere specielle end gode. Ikke desto mindre er filmen underholdende, og der er flere gode scener med “hop ud af stolen-gys”. Slutningen er heller ikke så forudsigelig, som de ofte kan være i scifi-gysere med tidligere modeller og ex-rappere i hovedrollerne.

Milla Jovovich har været med i flere actionfilm efterhånden, og har efter min mening i ligeså høj grad fortjent prædikatet kvindelig action-stjerne, som Angelina Jolie (Tomb Raider) har. Milla flyver gennem luften og sparker zombi-r.. med stil – selvom hun nok ikke vil gøre sig så godt i film med mere dybde.

Instruktør: Paul W. S. Anderson
Udgivelsesår: 2002

Resident Evil-serien:

Resident Evil, 2002 – D: Paul W. S. Anderson
Resident Evil – Apocalypse, 2005 – D: Alexander Witt
Resident Evil – Extinction, 2007 – D: Russell Mulcahy
Resident Evil – Afterlife, 2010 – D: Paul W. S. Anderson

5 tanker om “Resident evil

  1. Pingback: Gyseren » Event Horizon

  2. Pingback: IMDB’s bud på ‘Top Sci-Fi Horror Films’

  3. Pingback: Himlen brænder af Line Kyed Knudsen (Hvidt støv; 2)

  4. Pingback: Alone in the Dark

  5. Pingback: Resident Evil: Extinction

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.