The Signal

The SignalThe Signal er, hvad jeg kalder en god, anderledes gyser. Der gives ingen forklaringer – udover en af hovedpersonernes lidt forvirrede teorier, vi introduceres stort set ikke til personerne, og alligevel blev jeg fanget fuldstændigt ind. Dels af den anderledes opbygning af historien, og dels fordi at trods den manglende opbygning af personernes karakter, så griber deres “skæbne” mig alligevel. Eller jeg skulle måske hellere sige fascinerer deres “skæbne” mig.

Filmens hovedpersoner er Mya, Lewis og Ben. Mya er gift med den jaloux Lewis, men har en affære med Ben. Da hun kommer hjem en aften, går hele verden amok. Først ved at Lewis slår en af sine venner ihjel, som er ovre for at se en kamp på tv, men da Mya stikker af, opdager hun, at det er alle i opgangen, som er gået amok. Og, viser det sig senere, også dem udenfor. Så da morgenen kommer drager Mya af sted for at finde Ben. Ben er derimod kommet for at finde Mya, og han slipper ved et uheld Lewis fri.

Så klippes til næste afsnit, hvor vi er i en anden lejlighed, som er pyntet op til fest. Men også her er noget galt. Kvinden sidder og taler med sin døde mand, som har en cykelpumpe stikkende ud af halsen. Viceværten Clark kommer og forsøger at hjælpe kvinden, men så dukker Lewis op. Og så vil jeg ikke afsløre mere af handlingen.

Den spontane sindssyge, som personerne lider af, kommer af at se tv eller høre radio, så Clark har en formodning om, at nogen sender et hemmeligt signal. Det uhyggelige ved det er, at du ved ikke hvem, der er sindssyg – det ene øjeblik er de helt normale, og det næste øjeblik klipper de struben over på dig med en hæksaks. Og personerne, som bliver sindssyge, synes de gør de uhyrlige gerninger ud fra en god og fuldstændig rationel grund! Og det gør virkelighedens mordere måske også.

Under alle omstændigheder er The Signal en film, som absolut skal ses!

Om filmen:

Instruktør: David Bruckner, Dan Bush og Jacob Gentry
Udgivelsesår: 2007

Hør et interview med instruktørerne:

Se også Janus omtale af The Signalhorrorsiden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.