Maneater

ManeaterI Maneater serien har jeg nu fået set 6 film, og heraf er “Maneater” desværre den svageste.

I Taruga County begynder der pludselig at forsvinde mennesker. Den lokale sherif forstår ikke, hvad der sker, indtil han finder resterne af den ene forsvundne – halvt fortæret. Efterhånden går det op for byen, at der er en tiger løs i skoven. Sandsynligvis en fra det sorte marked, som slap ud ved et biluheld.

Sheriffen opfordrer byen til at barrikaderer sig, men inde i skoven bor den dybt religiøse mrs. Satterly med sin søn, Roy. Roy har set tigeren, men mrs. Satterly tror ikke på ham, og har ikke hørt nyhederne, og hun fortsætter derfor dagligdagen som altid.

Heller ikke byens borgmester er særligt tilfreds med sheriffens beslutning om at holde folk indendørs. Den årlige Majs- og Æblefestival er nemlig på trapperne, og byen vil miste mange penge, hvis den ikke løber af stablen som planlagt.

Der er brugt en rigtig tiger i langt de fleste scener, og det er et fantastisk smukt dyr. Så den del er i orden. Men historien er simpelthen ikke overbevisende. Jeg har svært ved at forestille mig, at en tiger kan nå at æde så mange mennesker, så hurtigt og udmanøvrere svært bevæbnede soldater så nemt. Og så minder set-uppet mig utroligt meget om “Jaws” og sherif Brodys kamp for at lukke stranden, og den historie er ligesom hørt før. Samtidig er der også en sidehistorie om Roy og hans forhold til tigeren, som virker sært påklistret på mig.

Så på trods af at der sikkert er større sandsynlighed for at finde en menneskeædende tiger i en lille amerikansk by end at blive overfaldet af hundredevis af giftige edderkopper, så finder jeg “Maneater” mindst troværdig og dermed mindst spændende.

Om “Maneater”:

Instruktør: Gary Yates
Udgivelsesår: 2007

Andre film i Maneater Serien:

Eye of the beast, 2007 – Gary Yates
Grizzly Rage, 2007 – David DeCoteau
Black Swarm, 2007 – David Winning
Blood Monkey, 2007 – Robert Young

Hive, 2008 – Peter Manus
Hybrid, 2007 – Yelena Lanskaya
In the Spiders Web, 2007 – Terry Winsor
Maneater, 2007 – Gary Yates
Sea Beast, 2008 – Paul Ziller
Shark Swarm, 2008 – James A. Contner
Swamp Devil, 2008 – David Winning
Vipers, 2008 – Bill Corcoran
Wyvern, 2009 – Steven R. Monroe
Yeti, 2008 – Paul Ziller
Croc, 2007 – Stewart Raill

Besøg Maneater Series hjemmeside

5 tanker om “Maneater

 1. Christina siger:

  Jeg har bogen og har læst den flere gange, fed bog, men jeg anede ikke der var lavet en film over den. Har søgt lidt på nettet men kan kun finde den som import, er den ikke lavet med danske undertekster?

 2. Jette siger:

  Jeg var slet ikke klar over, at den byggede på en bog. Den må jeg prøve at finde.
  Min udgave er kun med engelske undertekster, og jeg ved desværre ikke om den findes i andre udgaver.

 3. Christina siger:

  Den blev udgivet i Danmark i 1978 af Lademann, som Manddræber. Den blev skrevet af en Ted Willis i 1976. Jeg har den fra min mors boghylde, så jeg aner ikke om man kan få den mere. Men god fornøjelse, for den kan varmt anbefales.

 4. Christina siger:

  Glæder mig til at høre hvad du syntes om den 🙂 Den er absolut en af mine favoritter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.