Amazonia – the Catherine Miles story

Amazonia“Amazonia” påstås at bygge på en sand begivenhed og fortælles som uddrag fra en retssal. Den 18-årige Catherine Miles er på besøg hos sine forældre, som bor i Amazonas, men på en sejltur på floden bliver deres båd angrebet af hovedjægere, som dræber begge forældre og tager Catherine med sig. Mere end et år lever hun sammen med stammen, og her oplever hun alle mulige grusomheder, men finder også venskab og kærlighed. Ikke mindst til den unge jæger, Umukai, som forelsker sig inderligt i hende.

SPOILER: Umukai fortæller til sidst Cathrine, at det slet ikke er stammen, der dræbte hendes forældre, men Cathrines onkel og tante, som ville overtage forældrenes ejendom. Cathrine overtaler Umukai til at hjælpe hende tilbage, og hun slår tanten og onklen ihjel efter at have konfronteret dem.

Jeg købte for nogen tid siden en boks med titlen “The Cannibal Collection”. Heri var tre film: Last Cannibal World, Man from deep river og Amazonia – the Cathrine Miles story. Og hvad tanken har været med at samle netop disse tre film i én boks, kan man kun gisne om. Særligt meget tilfælles har de ikke umiddelbart, og f.eks. “Amazonia” har knap kannibaler med! Catherine fanges af hovedjægere, og de eneste kannibaler i filmen vises i et kort glimt, hvor Umukais stamme går i krig mod dem.

Jeg var ikke specielt begejstret for “Amazonia”, som mere er et kulturstudie end en gyser. Filmen er iøvrigt også udkommet under titlerne “White slave” og “Cannibal Holocaust 2”.

Instruktør: Mario Gariazzo
Udgivelsesår: 1985
Originaltitel: Schiave bianche- violenza in Amazzonia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.