To the Bone af Craig Frank & Aksel Studsgarth

To the Bone af Craig Frank & Aksel Studsgarth

To the Bone er en del af forlaget Hunov & Haffgaards nye serie uhyggelige tegneserier under overskriften Outstanding Issues. Og det tegner godt.

Efter at have udført tidsrejser med aber er det nu tiden at sende de første mennesker tilbage i tiden. Men noget går galt, og den ene tidsrejsende dør, mens de to andre overlever stærkt vansirede og på et ukendt sted i tid og rum.

Fortælleren ved, at de to overlevende er nødt til at holde sig langt væk fra alle for ikke at kompromittere fremtiden. Men trods alle gode intentioner viser det sig sværere end forventet.

Danske Aksel Studsgarth har skrevet historien, mens amerikanske Craig Frank står for illustrationerne. Jeg kendte ikke Aksel Studsgarth på forhånd, men Craig Frank har tidligere udgivet tegneserierne JFK – Secret OPS samt Cool Valley. Derudover er han også et velkendt navn i danske animationsfilm. Bl.a. har han været instruktør på film som Jensen og Jensen samt Rejsen til Saturn.

To the Bone er trykt på kraftigt papir og med lækkert omslag med soft-touch kachering. Illustrationerne er holdt en grå-grøn farveskala, der bliver mørkere som fortællingen skrider frem. Tegnestilen er semi-realistisk med fokus på handlingen og ikke så meget baggrund og omgivelser. Sidelayoutet skifter mellem klassisk 6-billede rammeopbygning, helsides illustrationer og alt der i mellem.

På trods af sit korte format er To the Bone en anbefalelsesværdig oplevelse. Tegningerne er sært tiltrækkende, og historien tager et overraskende twist, som spiller uhyggeligt godt ind i vores samtid. Samtidig giver Craig Franks portræt af de vansirede tidsrejsende mindelser til den klassiske opfattelse af aliens som grå-grønne væsener med store øjne. Så måske er det derfra alle historierne stammer fra 🙂

Jeg var rigtig godt underholdt af To the Bone og glæder mig til næste nummer, som vi får en lille forsmag på bagerst i hæftet.

Om To the Bone:

Udgivelsesår: 03.01.2022
Forlag: Hunov & Haffgaard, 30 sider
Forfatter: Aksel Studsgarth
Illustrator: Craig Frank

Besøg Aksel Studsgarths hjemmeside
Besøg Craig Franks hjemmeside

Læs også:

Absurd-serien
X fra det ydre rum af Kramhøft & Kristensen
Metrozone af Søren Mosdal
Death Skool af Simon Petersen og Lars Kramhøft
Gigant af Rune Ryberg
Hit And Run Mutants af Sprogø & Balslev
Videovold og 80’er snask

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.