Klovn 2 af Michael Kamp

Klovn 2 af Michael Kamp

Det er tre år siden, Oscar overlevede massakren i Ullerup. Ud af det blå blev byen pludselig overrendt af døde dræberklovne, der dræbte næsten alle i byen. Ingen troede selvfølgelig på, at det var dræberklovne, så nu befinder Oscar sig på bostedet Solstrejf. En institution for børn og unge med særlige udfordringer.

Årsdagen for massakren nærmer sig, og Oscar hader det. Hvert år bliver det slået stort op i medierne, og alle mulige gør sig kloge på, hvad der egentlig skete dengang.

Kun én tror på Oscar – den lokale konspirationsteoretiker, Gert – som vil gøre alt for at komme til at tale med ham. Men det ønsker Oscar ikke.

Jamal, som også bor på Solstrejf, har ikke samme forbehold. Så da Gert tilbyder ham penge for at give en pakke til Oscar, siger han ja. Men hvad er der i pakken? Og hvorfor lugter der pludseligt af candyfloss i hele huset natten til massakren?

Klovn 2 er efterfølgeren til Michael Kamps Klovn fra 2017, og ligesom i første bog er her masser af splat og uhygge for de +10-årige.

Der er tempo på nærmest fra side 1. Første kapitel samler trådene op fra den første bog, på en måde der naturligt falder ind i historien. Herefter introduceres vi for de andre unge på Solstrejf, og så begynder der ellers at ske mærkelige ting.

Historien er letlæst med god plads på siderne og korte kapitler, der lokker en til at læse videre. Men tag ikke fejl – Klovn 2 er ikke en bog for de sarte. Kamp kan skrive, så hårene rejser sig, og han lægger ikke fingrene imellem, da klovnene vender tilbage.

Jeg var godt underholdt under læsningen, selvom jeg langt fra tilhører kerne-målgruppen. Det var derfor også en dejlig overraskelse, da jeg på Facebook kunne læse, at Klovn 3 er lige på trapperne.

Uhhh, what’s not to like!

PS. Som et lille fun fact kan jeg afsløre, at en kendt horrorforsker giver et interview i Klovn 2. Men om det er opfundet til lejligheden, ved jeg desværre ikke 🙂

Uddrag af bogen:

Et øjeblik efter forsvandt gulvet under hans fødder da klovnen løftede ham i én arm.

Lauge sprællede og slog på klovnen, men den ænsede det ikke.

Armen føltes underlig. Blød og svampet med en hård kerne. Og hele tiden rev stanken af brændt sukker i næsen.

Lauge rev og flåede i klovnens arm, og en del af den gav efter.

Han trak en luns af klovnen med en klistrende lyd og stirrede et sekund på den håndfuld klovn han knugede.

Klovnen smilede endnu bredere, og før Lauge kunne reagere, begyndte hans hud at brænde.

Der hvor klovnen havde fat om hans mund, blev huden pludselig skoldet i stykker som blev han overhældt med kogende olie.

Han ville skrige, men klovnens hånd smeltede hans læber sammen. (side 64-65)

Om Klovn 2:

Udgivelsesår: 04.11.2022
Forlag: Tellerup, 127 sider
Forside: Flemming Schmidt

Læs også:

I zombiernes skygge af Lasse Bo Andersen
I klovnenes kløer af Henrik Einspor
Klovn af Michael Kamp
Metro af Emil Landgreen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.