Hans og hendes af Alice Feeney

Hans og hendes af Alice Feeney

Jeg stiftede bekendtskab med britiske Alice Feeney sidste år, da jeg læste Sten saks papir. En overraskende spændingsroman der fuldstændig snød mig. Derfor var jeg selvfølgelig ret spændt på, om Hans og hendes, der udkom op til Krimimessen i Horsens, kunne levere en ligeså stor overraskelse. Og det er tæt på!

Anna Andrews har endelig, hvad hun vil have. Næsten. Hun har arbejdet hårdt for at blive den vigtigste tv-vært for BBC’s frokostnyheder, hvor hun har sat arbejde før familie, venner og sin eksmand. Så når nogen truer med at tage hendes drømmejob, vil hun gøre næsten hvad som helst for at beholde det. Da Anna bliver bedt om at dække et mord i Blackdown – den søvnige landsby, hvor hun voksede op – er hun tilbageholdende med at tage af sted. Men da offeret viser sig at være en af hendes barndomsvenner, bliver det hurtigt klart, at Anna ikke kun dækker historien – hun er i centrum af den.
Vicekommissær Jack Harper havde sine grunde til at forlade London, men troede aldrig, at han ville ende med at arbejde et sted som Blackdown. Da man finder liget af en ung kvinde, beslutter Jack sig for ikke at fortælle nogen, at han kendte offeret. En beslutning, han kommer til at fortryde, da han bliver mistænkt i sin egen mordefterforskning.
Anna og Jack ved mere, end de hver især vil være ved, og der er én, som ikke fortæller sandheden. Og nogle hemmeligheder er værd at slå ihjel for. (Forlagets beskrivelse)

Jeg vil ikke fortælle ret meget om handlingen i Hans og hendes, da det ret hurtigt vil lede til spoilers, men udgangspunktet er et mord begået i den lille by Blackdown.

Historien fortælles skiftevis i førsteperson af Anna og Jack med indlagte kapitler af en unavngiven fortæller, der tilsyneladende ved alt, hvad Anna og Jack ved. Handlingen udspiller sig over fem hverdage med enkelte tilbageblik. Sammen med de korte kapitler, skiftende synsvikler og konstante antydninger om kommende og fortidige begivenheder gør det Hans og hendes til en vellykket pageturner, hvor man hele tiden må læse videre for at få svar.

Feeney er virkelig dygtig til at skrue et plot sammen, hvor ledetråde slynger sig ind og ud af hinanden, så det er umuligt at finde ud af, hvad der er sandt og falsk. Kan vi overhovedet stole på, hvad nogen af personerne fortæller? Som vi ved, er der altid mindst to sider til enhver historie, og hvem har så sandheden? Ingen af de to hovedpersoner virker 100% sympatiske, da vi allerede fra første side fornemmer, at de hver især gemmer på mindre pæne hemmeligheder.

Jeg må indrømme, at Feeney endnu en gang snød mig. Denne gang var jeg ellers forberedt på at gennemtænke alle muligheder, men alligevel kom slutningen som en overraskelse. Det er virkelig fedt, når det lykkes for en forfatter. Og ikke mindst fordi Feeney ikke ‘snyder’ for at få plottet til at gå op.

Hans og hendes er en underholdende, overraskende og spændende thriller, hvor vi som læsere konstant holdes på pinebænken. Selvom handlingen indeholder flere ubehagelige mord, så var det for mig den psykologiske spænding, der skabte den største suspense. Jeg var vældig underholdt under læsningen, og forstår godt at Alice Feeneys bøger er solgt til udgivelse i mere end 25 lande.

Andre skriver:

Bibliotekernes lektørudtalelse:
“Virkelig fængende krimi, der holder læseren fanget med begejstring og overrasker igen og igen. At bogen fortælles ud fra tre forskellige synsvinkler er meget virkningsfuldt, da læseren kommer ind bag ved, og ser, at en situation kan se ganske forskellig ud alt efter, hvem der fortæller. Plottet er spændende, og de små kapitler opildner til mere læsning.”

Crime by the Book:
HIS & HERS is a psychologically-astute, genuinely-shocking thriller: a book that explores themes of family secrets, toxic teenage relationships, and the insidious ways loyalty and love can be used to justify horrific acts. Pick this book up for its instantly-intriguing plot, stay for its never-saw-that-coming final revelation—and all the many twists this journey will take on the way to its ultimate destination.” (Læs hele anmeldelsen her)

Mrs B’s Book Reviews:
British author Alice Feeney thrills to the max with her creepy and twisted mixed perspective novel His and Hers. A story of lies, ambition, murder, treachery, cruelty, suspicion and secrets, this multiple viewpoint novel will keep you on your toes from beginning to end.” (Læs hele anmeldelsen her)

Reklame: Tak til forlaget Zara der har foræret mig bogen til anmeldelse

Om Hans og hendes:

Udgivelsesår: 24.03.2023
Forlag: Zara, 337 sider
Omslag: Anders Timrén, Islington Design
Originaltitel: His & Hers, 2020
Oversætter: Annemette Goldberg

Besøg Alice Feeneys hjemmeside

Læs også:

Efterfølgeren af Mikkel Birkegaard
Måske uskyldig af Alafair Burke
Sten Saks Papir af Alice Feeney
Skjult af Cara Hunter
Det burde du have vidst af Jean Hanff Korelitz
Til døden os skiller af Michelle Richmond

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.