Bid af Martin Jensen

Bid af Martin Jensen

Bid er andet bind i Martin Jensens spændingsserie om Karna Ingeld fra den hemmelige efterretningstjeneste Ringen og den tidligere agent Laust Palk. Første bind, Fangst, udkom i 2021.

Tilbage i 1993 da Laust stadig var aktiv agent, blev en mand, han skyggede, dræbt nærmest for øjnene af ham. Men i 2021 ser Laust den selvsamme mand komme lyslevende ud af den lokale brugs. Laust henvender sig til sin gamle chef, som sætter Karna på opgaven.

Sammen med Laust og den engelske EOG agent Marcus Brithelstone skal Karna forsøge at finde ud af, om den genopståede terrorist stadigvæk er farlig. Det fører dem ind i en sag, der trækker tråde tilbage til konflikten i Nordirland, hvor kampen mellem royalister og nationalister strakte sig helt ind i politi- og efterretningstjenester, og som i nutiden viser sig at have forbindelse til såvel Brexit som Ruslands invasion af Ukraine.

Martin Jensen fører som altid læseren sikkert igennem både de historiske facts, som de politiske intriger og studehandler vores hovedpersoner må navigere i. Plottet er ligeledes velkonstrueret, og jeg kan vældig godt lide, hvordan Jensen forankrer det i historiske begivenheder, som så spindes i ind i den aktuelle verdenssituation. Og selvom her ikke er tale om bloddryppende action, er der stadig masser af spænding

Martin Jensen er en rutineret forfatter med mere end 30 udgivelser bag sig, og han er ikke bange for at skifte genre. Han skriver både historiske romaner og krimier, samtidslitteratur, salmer og faglitteratur. Med serien om Laust og Karna har han nu kastet sig over spion-genren, og også det gøre han til UG. Bid er en vellykket og underholdende spionthriller, der kun kan anbefales.

PS. For særlige fans af Jensens forfatterskab er der et lille easter egg i bogens slutning. Her kan jeg anbefale at læse denne roman.

Andre skriver:

Jyllandsposten:
Hos danske Martin Jensen er vi inde på mere traditionelt hemmelig agent-territorium i hans toer om det umage makkerpar Laust Palk og Karna Ingeld, “Bid.” […] Martin Jensen, forfatteren bag de roste krimiserier om Assens i Middelalderen og kong Knud i Danelagen, har som tidligere godt tag om sit stof og kan strikke en overbevisende og hæsblæsende agenthistorie sammen. (Læs hele anmeldelsen i Jyllands-posten, 2023-04-08)

Bibliotekernes lektørudtalelse:
Jensen fortsætter det meget høje niveau fra første bind i serien. Der er mere kød på karaktererne, og dynamikken mellem den erfarne Laust og den yngre Karna er glimrende – det samme kan siges om deres relation til den britiske agent Marc. “Bid” er skruet sammen som en klassisk spionthriller af internationalt format, og samtidig har den anker i den danske muld på Fyn, tæt på Assens. Plottet er tilpas kompliceret, og der kommenteres både på den nuværende krig i Ukraine samtidig med, at der trækkes spor tilbage til konflikten i Nordirland. Denne læser sad på krogen!

Krimifan:
Det er en spændende og aktuel bog om agenter og hemmelige tjenester, og der er godt gang i action især i slutningen, men der er også plads til lidt kærlighed mellem den danske, benamputerede Karna Ingeld og hendes engelske makker Marc. […] Den pensionerende agent og grå eminece Laust Palk er en spøjs hovedperson, der bringer uorden i magtstrukturerne, samtidig med at han fisker, mens Karna er den mest interessante, og hun har udviklet sig siden bind 1. (Læs hele anmeldelsen her)

Om Bid:

Udgivelsesår: 16.03.2023
Forlag: Klim, 284 sider
Omslag: Christinna Lykkegaard Nilsson

Serien om Karna Ingeld og Laust Palk

Fangst, 2021
Bid, 2023

Læs også:

Efterfølgeren af Mikkel Birkegaard
Is i blodet af Robert Zola Christensen
De indviede af Manfred Christiansen
Ravnens rede af Leif Davidsen
Fangst af Martin Jensen
Brændoffer af Christian Kronow
Martyrens sang af Stephen Miller
Tre små kinesere af Niels Søndergaard
Ensom ulv af Tommy Thorsteinsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.