Glædelig Halloween med SCARYO

Streamingtjenesten SCARYO

Danmark har fået en ny streamingtjeneste: SCARYO. Her finder du de horrorfilm, der ikke bliver vist i biografen, og som ikke har de brede streamingtjenesters opmærksomhed, men som stadigvæk er guf for dedikerede horrorfans.

SCARYO er et hjertebarn for de to iværksættere Morten Bak og Steffen Trannerup. Begge har en baggrund i Blockbuster, og i en pressemeddelelse fortæller de, hvordan de her oplevede, at markedets generelle fokus på top-50 film skabte et vakuum rundt om genre- og nicheproduktioner. Under Corona nedlukningen udviklede den indsigt sig til en konkret idé om at lancere en genrespecifik tjeneste, der samlede mest muligt gys og horror på én samlet streamingplatform. Resultatet blev SCARYO, der af mændene bag betegnes som “en matchmaker mellem en masse oversete film og en masse dedikerede fans.

Jeg var så heldig at få lov til at smugkigge lidt, inden SCARYO for alvor gik i luften, og her er virkelig lidt af hvert. Målet har været at få film ind på tjenesten, der ikke normalt er til at få fingre i i Danmark, og det er der. Pt. er der omkring 500 film tilgængelige, men flere er på vej og ved udgangen af året forventer bagmændene, at der er tilgået endnu 3-400 titler. Det er ikke alt, der er filmiske mesterværker, men hvem har ikke engang i mellem lyst til bare at se lidt hjernedød horror. Personligt synes jeg især, at det er fedt at kunne finde nogle af de gamle film og andet end engelsksprogede film.

Om indholdet skriver Morten Bak og Steffen Trannerup selv:

Vi har ikke alt, men vi har nok til at du kan få spoleret din nattesøvn i det næste lange stykke tid. Og hver eneste måned tilføjer vi nye film. Vi har monstre, kannibaler og zombier, film fra Asien og Østeuropa, film i sort/hvid, store klassikere, små independent film, kult- og B-film, danske film – og alt muligt andet.

Om SCARYO:

Besøg SCARYO

Det er gratis at oprette en profil
Et abonnement koster 69 kr./md
Alle film kan også lejes enkeltvis, uden abonnement

Udvalgte film:

The Curse of Halloween Jack

(2019) instrueret af Andrew Jones
Efter en brutal massakre udført af den legendariske seriemorder Halloween Jack er det forbudt af fejre Halloween i den lille by Dunwich. Men en flok unge beslutter at trodse forbuddet. De ved ikke, at den berygtede sekt The Lords of Samhain har bestemt sig for at genoplive massemorderen. De unge får en Halloween-fejring, de aldrig kommer til at glemme…

Darkness Falls

(2003) instrueret af Jonathan Liebesman
I 150 år har den lille fiskerby Darkness Falls været hjemsøgt af en ond ånd. Legenden siger, at spøgelset er en vis Matilda Dixon, som blev anklaget og hængt i 1841 for at have dræbt byens børn. Som ung overlevede Kyle Walsh et møde med spøgelset og flygtede fra byen. Men da han bliver kontaktet af sin gamle barndomskæreste, Caitlin, må han se sit værste mareridt i øjnene igen. Læs mere

Flænset

(2000) Instrueret af Heini Grünbaum
Jan elsker sin kone, har et godt betalt job og en dejlig bolig. Men da han en dag kommer hjem og finder sin kone i seng med en anden mand, går det fuldstændig galt for ham. Følelserne løber løbsk, og Jan, der er ude af sig selv af jalousi og raseri, gemmer sig på bagsædet af elskerens bil, mens hans sind koger. Snart er der ingen vej tilbage, når Jan starter sit vanvittige hævntogt, fuld af blodig galskab og vildskab. I 2000 skabte den danske filminstruktør Heini Grünbaum det, der skulle vise sig at blive en af de mest ikoniske danske splatterfilm nogensinde, hvor danske stjerner som Thomas Bo Larsen, Jens Okking og Lars Mikkelsen udfolder deres talenter i en inferno af blod, sex, splat og vold.

Juleblod

(2017) instrueret af Reinert Kiil
Den berygtede Norske seriemorder, Nissen, har angrebet hver juleaften i 13 år. Nu er ferien over os igen, og efterforskerne Thomas Rasch og Terje Hansen må kæmpe mod uret for at pågribe Nissen, før han slår til igen. Samtidig er en gruppe venner samlet, for at fejre jul – lykkeligt uvidende om, at en skør nisse er på fri fod i Nordnorge.

Last House on the Left

(1972) instrueret af Wes Craven
Efter to teenagepiger bliver bortført og mishandlet af en gruppe kriminelle, beslutter den ene piges forældre at søge hævn. Filmen er blevet en kultklassiker og en inspiration til en række efterfølgere og remakes. Læs mere

The Little Shop of Horrors

(1960) instrueret af Roger Corman
I Gravis Mushniks blomsterhandel går det ikke for godt. En dag ændrer det sig dog, da den altid klodsede Seymour bringer en ny plante til butikken. Han kalder den Audrey junior, opkaldt efter den smukke ekspeditrice som han er forelsket i, og folk kommer fra nær og fjern for at se den mystiske plante. Men – planten lever ikke af vand og gødning … Læs mere

The Neon Demon

(2016) instrueret af Nicolas Winding Refn
Den 16-årige Jesse drømmer om at blive model og rejser til LA, hvor hendes uskyldsrene udseende er en eftertragtet vare. Snart opsluges hun af det glamourøse liv i storbyen, men da hun forblændes af sin nyfundne status, går alt frygtelig galt.

Nosferatu

(1922) instrueret af Friedrich Wilhelm Murnau
Nosferatu er baseret på Bram Stokers roman Dracula. Filmen er en af de tidligste og mest indflydelsesrige gyserfilm fra stumfilms æraen, og regnes for et mesterværk indenfor genren. Læs mere

One Cut of the Dead

(2017) instrueret af Shin’ichirô Ueda
Da et filmhold optager en low-budget zombie-film i en lagerbygning, hvor rygtet siger, at militære eksperimenter er blevet foretaget, dukker der pludselig virkelige zombier op! Men hvad der lyder som plottet til en klichéfyldt zombie-film, tager et uventet twist. Efter en non-stop optagelse på 37 minutter vendes zombie-genren på hovedet i denne charmerende zombie-komedie.

Rædslernes hus

(1955) instrueret af Henri-Georges Clouzot
“Les Diaboliques” er en klassisk horrorfilm, der tjente som inspirationskilde til Hitchcocks “Psycho”. I denne franske suspense-klassiker bliver den grusomme og uforskammede skoleforstander Michel Delassalle målet for et mordplot, der udtænkes af en uventet duo – hans skrøbelige kone og hans elskerinde. Læs mere

Sinister

(2012) instrueret af Scott Derrickson
Ellison (Ethan Hawke) er kriminalforfatter og berygtet for sine afslørende bøger om faktiske forbrydelser. I jagten på den gode historie flytter han hele familien til et nyt hus, som gemmer på en grusom hemmelighed. Ved et tilfælde opdager Ellison en kasse med gamle smalfilm på loftet, der kan blive til hans bedste bog nogensinde. Han skal bare finde sammenhængen mellem de uhyggelige mord på filmene og det mystiske symbol, der viser sig igen og igen.

Snowflake

(2017) instrueret af Adolfo J. Kolmerer og William James
I et kaotisk og lovløst Berlin jagter de hævntørstige Tan og Javid dem, der har myrdet deres familier. Men langsomt bliver de trukket dybere ned i en ubarmhjertig spiral. Se omtale

Terrifier

(2016) instrueret af Damien Leone
Art The Clown, er en psykopatisk klovn som terroriserer alle han møder på sin vej. Til Halloween udser han sig tre unge kvinder – Baseret på en karakter i kultanalogien All Hallow’s Eve.

The Wasp Woman

(1960) instrueret af Roger Corman
En kosmetikerdirektør forsøger at finde et middel mod sin fremskridende alder. Hun arbejder på et serum lavet af et sjældent ekstrakt fra dronningebier. Desværre har serummet uforudsete og grufulde bivirkninger … Læs mere

Zoombies

(2016) instrueret af Glenn Miller
En mystisk virus spreder sig pludseligt i en dyrepark og forvandler alle dyrene til Zombier. Det er nu op til dyrepasserne at forhindre, at smitten spreder sig til resten af byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.