Det (d)øde hus på Egevej af Mette Finderup

Det (d)øde hus på Egevej af Mette Finderup

De to søstre, Kira og Sofie, bor med deres mor i den lille by Glarup. Deres far døde i en ulykke nogle år tidligere, og siden har deres mor været totalt overbeskyttende. En dag beslutter Kira sig for at gå en anden vej i skole. Bare for at der skal ske lidt nyt. Sofie lader sig overtale, og på Egevej ser de et gammelt, forladt hus i en tilgroet have. Kira sniger sig ind i haven for at se ind ad vinduet, og før Sofie ved af det, står de i et værelse på 1. sal.

Hvor resten af huset er beskidt og ødelagt, er værelset på 1. sal pænt og ordentligt. Midt i rummet står en seng med et hæklet, hvidt tæppe og masser af puder, og der hænger billeder på væggene. Men der er iskoldt i værelset, og pludselig dukker en kvinde op midt i sengen. Et spøgelse. Kvinden hedder Marie, og hun vil have pigernes hjælp til at finde sine tre døtre. Før Kira og Sofie har hørt hende ud, bliver de dog jaget ud af huset af en gammel, hjemløs mand.

Sofie har bare lyst til at glemme alt om huset på Egevej, men Kira er fyr og flamme. Hun får lokket Sofie med tilbage for at lede efter pigerne, og pludselig befinder de sig midt i en familietragedie, der fandt sted for mere end 100 år siden. Måske er Kiras eventyrlyst alligevel gået for vidt denne gang?

Det (d)øde hus på Egevej er en underholdende gyser for den +10-årige læser, der holder af uhygge. Teksten flyder let, og kapitlerne er korte, så læseren hele tiden lokkes til at læse videre.

Samtidig med at være en uhyggelig historie har bogen også fokus på, hvordan sorg kan få folk til at opføre sig underligt. Kira og Sofies mor er blevet så bange for, at pigerne skal komme noget til efter farens død, at hun konstant overvåger dem. Og kommer de bare det mindste for sent eller undlader at svare på en sms, går hun nærmest helt i panik. Det er irrationelt og dybt frustrerende for de to søstre, men samtidig har de forståelse for moren. Det er vældig fint beskrevet.

Mette Finderup er mest kendt for sine fantasy fortællinger. Med Det (d)øde hus på Egevej har hun bevæget sig over i gyset, og det gør hun også glimrende.

Reklame: Tak til forlaget Bolden der har foræret mig bogen til anmeldelse

Om Det (d)øde hus på Egevej:

Udgivelsesår: 30.10.2017
Forlag: Bolden, 244 sider
Omslag: Emil Landgren
LIX 15

Læs også:

Alena af Kim W. Andersson
Med døden til følge af Lars Daneskov
Vand til blod af Morten Dürr
King af A. Silvestri
Thornhill af Pam Smy
Hundene af Allan Stratton
De døde husker af Teddy Vork

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.