Teddy Vork vinder Årets Danske Horrorudgivelse for tredje gang

Teddy Vork har modtaget Årets Danske Horrorudgivelse for novellesamlingen "Ubuden"

Lørdag d. 16. marts modtog Teddy Vork for tredje gang, siden prisen blev indstiftet i efteråret 2011, Dansk Horror Selskabs pris for Årets Danske Horrorudgivelse. Første gang var i 2014 for novellesamlingen Sprækker. Anden gang i 2020 for romanen Mulm, og i år vinder han for den fremragende novellesamling Ubuden.

Den uafhængige jury, som udvælger vinderen fra de fem titler på shortlisten, bestod i år af:

  • Torben Bille, redaktør på Kulturkapellet
  • Kathrine Dyrkilde, bibliotekar i Odense
  • Stig W. Jørgensen, oversætter og konsulent
  • Michael Kamp, forfatter og vinder af Årets Danske Horrorudgivelse 2015
  • Mette Sejrbo, forfatter og forlægger på forlaget Falkenborg
Forlægger Steen Langstrup med den glade vinder Teddy Vork 2024
Forlægger Steen Langstrup med den glade vinder Teddy Vork

Juryens motivation:

Det er tredje gang, at Teddy Vork vinder Årets Danske Horrorudgivelse, og det er ikke et tilfælde. ”Ubuden” er en stærkt skrevet novellesamling, der både leger med novellernes form og indhold, men også samtidig har det til fælles, at de reelt er uhyggelige og ubehagelige.

Novellerne tager det familiære og dagligdagen og gør dem pludseligt skræmmende. I hver novelle formår Vork at fremmale en snigende uhygge, som kryber helt ind på læseren. Fælles for novellerne er, at de er både stilsikre, overraskende og ikke mindst velskrevne.

Vork formår at mestre at blande det ægte gys og dansk hverdagsrealisme med fine psykologiske detaljer. Titlen ”Ubuden” rummer i den grad essensen af alle historierne, som scorer højt på horrorskalaen, fordi de er så uhyggelige.

Forfatteren har et imponerende greb om sproget, der griber læseren og trækker denne helt ind i historien, hvor Vork fører os igennem det ene mere skræmmende scenarie efter det andet. Der bliver eksperimenteret med stilen og forskellige tilgange til horrorgenren – og det fungerer! Som læser overraskes man hver gang, at man læser en ny novelle – og hver gang får man straks lyst til at læse videre.

De fem nominerede:

Læs mere om prisen og se listen over alle vinderne på Dansk Horror Selskab

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.