C – Hviskende glansbilleder af Lars Thomassen

C - Hviskende glansbilleder af Lars Thomassen

C – Hviskende glansbilleder er tredje bind i Lars Thomassens effektive Alfabetserie om politifolkene Iben Brahms og Asger Hartvig fra Rejsende Efterforskningsteam (RET).

Iben Brahms er stadig sygemeldt efter begivenhederne i B – Se dig om ved alle døre i begyndelsen af tredje bind, så Mads Nørgaard fungerer midlertidigt som RET’s leder. Da der ikke er en aktuel sag, giver han grønt lys til, at afdelingen kan genåben sagen om Isabella Hartvig, Asgers datter, der blev dræbt i 2014. Før de finder nogle afgørende nye spor, dukker en anden sag dog op. Teamets computertekniker Belinda bliver kontaktet af en, som hun ofte spiller online computerspil med. En ung mand er forsvundet, og politiet har ikke gjort noget ved anmeldelsen. Kan Belinda gøre noget?

Da Belinda begynder at grave i sagen, viser det sig, at den unge mand ikke er den første, der er forsvundet i Vejle. Fem år før forsvandt en ung pige, og fem år før det forsvandt endnu en ung mand. Det eneste de tre har til fælles er, at de sidst blev set omkring Lindeallé. Kun sagen om den forsvundne pige blev undersøgt af politiet, som dog aldrig fandt nogle spor. Sagerne om de to unge mænd blev aldrig oprettet.

Med Iben tilbage bag roret retter teamet deres opmærksomhed mod de forsvundne unge. En sag, der vanskeliggøres af de mange år, der er gået, og af en vis mangel på samarbejdsvilje fra de forsvundnes familier. Hvad er der sket med de unge? Og er der overhovedet en sammenhæng mellem sagerne?

Lars Thomassen er kendt for at skrive skånselsløse og effektive krimier, og det lever C – Hviskende glansbilleder helt op til. Samtidig kommer vi også tættere på de to hovedpersoner, Iben og Asger. For Ibens vedkommende dukker en gammel flamme op med ubehagelige intentioner, mens Asger bliver konfronteret med fortiden, da hans far bliver indlagt.

Historien fortælles i korte kapitler med skiftende fortællere og enkelte spring i tiden. Her er masser af dialog, og sproget flyder godt. Tempoet er som altid højt, så som læser har man hele tiden lyst til at snuppe næste kapitel med for lige at finde ud af lidt mere. Og som altid er Thomassen ekspert i at øge spændingen med flere uforudsete drejninger af plottet undervejs.

Jeg har fulgt Lars Thomassen siden debuten Når månen titter gennem ruden, og hver gang overrasker han mig positivt. C – Hviskende glansbilleder er endnu en velskrevet og overraskende krimi fra hans hånd, og har du ikke læst ham endnu, har du et spændende forfatterskab til gode. Glæd dig.

Uddrag af romanen:

Mads afbrød hende. “Vi har måske en sag.” Iben så forbavset på ham.

“Det er måske endda flere sager i en,” fortsatte han. Iben så spørgende på ham, og han smilede fåret. Så halvt vraltede hun om bag sit skrivebord igen og satte sig udmattet.

“Uddyb,” sagde hun kort.

“Belinda har opdaget en forbindelse mellem tre forsvindingssager i Vejle, en sammenhæng, ingen endnu har fået øje på,” fortalte han.

Iben så på Belinda, der placerede en finger på kinden for at efterligne et smilehul.

“Tre unge mennesker er forsvundet, en i 2010, en anden i 2015 og en tredje her i april. Alle tre i nærheden af eller i forbindelse med Lindeallé i Vejle.”

Iben så på ham med sammenknebne øjne. “Og det kan ikke være en tilfældighed?”

“Det kan det. Der forsvinder jævnligt nogen i Danmark, men som regel bliver de fundet igen. I disse tre sager er de aldrig dukket op.” (side 79)

Om C – Hviskende glansbilleder:

Udgivelsesår: 20.11.2023
Forlag: Månen, 408 sider
Omslag: Lars Thomassen

Alfabetserien

C – Hviskende glansbilleder, 2023
B – Se dig om ved alle døre, 2023
A – Mørket lyver altid, 2022

Læs også:

Rødt lys stop af J.S. Bolton
Døden på stranden af Ann Cleeves
Familiens synder af Cara Hunter
Døden mellem linjerne af Elly Griffiths
Løbende tjener af Dennis Jürgensen
Tandsamleren af Lotte Petri
Møde med fortiden af J. Wallis Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.